BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı davasında şok MİT raporu!

Reyhanlı'daki patlamayla ilgili MİT'in raporu mahkemeye ulaştı. İddialara göre MİT, patlamayla ilgili olarak savcılığı uyarmış!

Abone ol
Reyhanlı'da 52 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili açılan dava güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya alındı. Bu arada Yeni Şafak gazetesi 9'u tutuklu 19 kişinin yargılandığı davayla ilgili olarak Hatay'da durdurulan MİT TIR'larında arama yapmak isteyen Savcı Özcan Şişman'ı suçladı. İddialara göre Savcı Şişman, MİT'in patlama öncesi yaptığı uyarıları dikkate almamış.

Reyhanlı'daki patlamayla ilgili dava güvenlik gerekçesiyle Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Mahkeme heyetinin isteği üzerine patlamayla ilgili olarak MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat birer yazı göndererek, ellerinde bilgiyi paylaştı.

YENİ ŞAFAK'TAN İSTİHBARAT İDDİASI

Mahkemeye gönderilen istihbarat raporlarıyla davanın savcısı Özcan Şişman'ı suçlayan Yeni Şafak gazetesi, savcının patlamadan önce MİT'in uyarılarını dikkate almadığını öne sürdü. 

İddialara göre MİT, saldırıdan bir gün öncesine kadar Emniyete bilgi notu gönderdi. 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen saldırıdan iki gün önce yapılan bombalı eylem hazırlığı ihbarı üzerine de Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak dinlemeye alındı. Patlamalardan bir gün önce ise MİT, iki minibüsün eylemde kullanılabileceğine ilişkin Hatay Emniyeti'ne detaylı bir bilgi notu gönderdi. İddiaya göre MİT ihbarlarına, dinlemelerden elde edilen delillere savcı Şişman aldırış etmedi. MİT'in bildirdiği söz konusu araçlar da kanlı terör saldırısında kullanılan araçlar olduğu belirlendi.
 
REYHANLI'YA GİTMEDİ

Yeni Şafak'ın Reyhanlı patlamasıyla ilgili olarak suçladığı Özcan Şişman, Hatay'da durdurulan MİT TIR'larında arama yapmak istemişti.  MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten HSYK müfettişlerinin talebi doğrultusunda, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “Devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek” suçlamalarından tutuklanan Özcan Şişman hakkında ayrıca yargılama izni çıkmıştı.