BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu türkü söyledi horon tepki!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da Selçuklular Sergisi'nin açılışına katıldı. Davutoğlu Gülhane'de ise türkü söyledi horon tepti.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuklu Belediyesi'nin İstanbul'daki Selçuklular Sergisi'nin açılış törenine katıldı. Burada Selçuklu anlaşılmadan Osmanlı'nın anlaşılmasının mümkün olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Acıların yaşandığı bu coğrafyada, yeni bir Selçuklu ruhuna, yeni bir Selçuklu nefesine ihtiyaç hissediyoruz" diye konuştu. Davutoğlu, sergi açılışının ardından Gülhane Parkı'nda tulum çalan bir grup gencin yanına gitti, grubun söylediği türkiye eşlik etti, grupla birlikte horon tepti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde düzenlenen Selçuklular Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Başbakan Davutoğlu’nun yanısıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile protokol üyeleri ve müze yetkilileri katıldı.
Sergi açılışı öncesinde kürsüye davet edilen Başbakan Davutoğlu, “Bu sergide emeği geçen bütün kurumlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu serginin açılışına katkıda bulunan bütün belediyelere, kurumlara ve dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bir tarih sever olarak borç biliyorum. Bu coğrafyanın, bu tarihin inşasında çaba sarfeden bir akademisyen olarak teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılacak ziyaretlerin hayırlı olmasını temenni eden Davutoğlu, “Tabi Selçuklu başkenti Konya’da doğmuş, Osmanlı başkenti İstanbul’da tarih bilincini pekiştirmiş ve bugünde Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olma gururunu, şerefini yaşayan bir devlet adamı olarak ta bu serginin oluşturulmasında gayretleri olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ziyaretler diliyorum” diye konuştu.



KIZI VE TORUNUYLA KATILDI


Davutoğlu burada yaptığı konuşmanın ardından beraberindeki heyetle birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından sergiyi gezdi. Eserleri yakından inceleyen Davutoğlu, daha sonra müze yetkililerinden eserler hakkında bilgi aldı. 

Serginin açılışına Başbakan Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu, Davtoğlu'nun torunu Nur Vera Özokur da katıldı.

TÜRKÜ SÖYLEDİ HORON TEPTİ

Çıkışta Davutoğlu'na, Sultanahmet Meydanı'nda iftar vaktini bekleyen vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlara "hayırlı ramazan" temennisinde bulunan Davutoğlu, sünnet kıyafetli 7 yaşındaki Talha Kesim adlı çocukla da bir süre sohbet etti.

Davutoğlu, katılacağı diğer programa geçerken, Gülhane Parkı'nda aracından inerek, tulum çalan bir grup gencin yanına gitti, grubun söylediği türkiye eşlik etti, grupla birlikte horon tepti.