BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kilis'in karşısındaki Azez'de çatışmalar şiddetlendi

Özgür Suriye Ordusu, Suriye’nin Halep iline bağlı Azez kenti yakınlarında IŞİD'e karşı yeni bir saldırı başlattı. IŞİD Mayıs ayı sonunda, Kilis kentinin tam karşısında bulunan ve Türkiye sınırına çok yakın olan Azez'e yönelik yeni saldırılar başlatmıştı.

Abone ol

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye’nin Halep iline bağlı Azez kenti yakınlarında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı yeni bir saldırı başlattı.

Türkiye sınırına çok yakın olan Azez, Kilis kentinin karşısında bulunuyor.

BBC Türkçe Servisi’ne konuşan Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, aralarında Ahrar’u Şam ve Türkmenlerin de bulunduğu Özgür Suriye Ordusu’nun, bu sabah IŞİD’e karşı büyük bir eş zamanlı saldırı başlattığını belirtti.

Cevizci ÖSO'nun 'Kızıl, Soran, Gırnata ve Toybuk cephelerinde IŞİD’e saldırdığını' söyledi.

Suriye'de Esda rejimine muhalif olarak kurulan ve içnde birçok farklı grubu barındıran Özgür Suriye Ordusu, bir süredir bölgede IŞİD ile çatışıyordu.

IŞİD 28 Mayıs'ta ÖSO’nun denetiminde olan Halep’in kuzey bölgesine büyük bir saldırı başlatmıştı.

IŞİD’in hedefi ÖSO’nun elindeki Azez kentini, daha sonra da Azez’e yakın olan ve Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) kontrolünde bulunan Afrin kentini ele geçirmek.

ÖSO ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda IŞİD’in 2 tankının ÖSO güçlerince imha edildiğini dile getiren Cevizci, çıkan çatışmalarda bazı IŞİD üyelerinin ölü ele geçirildiğini aktardı.

Çatışmaların Azez merkeze 10 kilometre yakınında devam ettiğini ifade eden Cevizci şöyle konuştu; “ÖSO’ya Halep ve İdlip kentlerinden destek geldi. Hem silah hem de askeri destek geliyor. IŞİD Halep’in kuzeyinde artık ilerleyemiyor".

"Türkiye sivillere kapıları kapattı"

Türkiye'nin IŞİD’in elinde olan bölgelerde sınır kapılarını kapattığına ve IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınıra yakın bölgelerde çadırlarda kaldıklarına dikkat çeken Cevizci, ”Bölgedeki siviller IŞİD saldırıları nedeniyle Türkiye’ye gelmek istiyorlar ama gelemiyorlar, çünkü Türkiye mülteci gelişlerine kapılarını kapatmış durumda” diye konuştu.

ÖSO’ya bağlı, Halep’in kuzeyinde etkin olan Sultan Abdülhamit Kuvvetleri’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Halil Hamid ise, “IŞİD ile ÖSO arasında Halep’in kuzeyinde çatışmalar yaklaşık 1 aydır sürekli yaşanıyor. Bugün Azez kentine bağlı Reyen ve Tırehel köyünde ÖSO ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. IŞİD Azez merkezini ele geçirmek istiyor" dedi.

Hamid ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının Azez bölgesinde IŞİD mevzilerini vurduğunu da ekledi.