BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,51
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Adan'dan Erdoğan'a sert tepki!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi, 7 Haziran seçimlerinden gereken dersi çıkarmadığını söyledi.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon ilkeleri için ilkelerini açıkça ortaya koyan tek partinin MHP olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerden gereken dersi çıkarmadığını ifade eden Adan, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştirdi.
 
Adan, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon ihtimalleri üzerinden yürütülen tartışmalar, algı operasyonları ve kağıt üzerinde oynanan siyasi mühendislik oyunlarıyla MHP'nin, ilkeleri ve varoluş nedenleri üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını savundu.
 
"Önceleri ısrarla partimiz ile bölücülerin siyasi uzantıları aynı dairenin içine sokulmaya çalışılmıştır" ifadesini kullanan Adan, "iki cihan bir araya gelse olmayacak bir formül" için kamuoyunun meşgul edildiğini belirtti.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ısrarlı, tutarlı ve ilkeli duruşuna, mesajlarına rağmen halen daha birtakım çevrelerin bu yönde topluma beyhude mesajlar vermeye devam ettiğini aktaran Adan, şöyle devam etti:
 
"Çok iyi bilinmelidir ki; hiçbir güç kendilerini aklamak ve ilkesizliklerine ortak etmek için MHP'yi kullanamaz. Bu süreçte ilkelerini açıkça ortaya koyan tek parti Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur."
 
MHP'nin ilkelerinden hiçbir biçimde ödün vermeyeceğini vurgulayan Adan, Bahçeli'nin seçim akşamından bugüne söylediği her cümle, her mesaj ile her görüşün milletin ve teşkilatların ortak vicdanının sesi olduğunu belirtti. 
 
"Sayın Cumhurbaşkanı da anlaşılan 7 Haziran seçimlerinden kendi payına düşen sonuçları ve dersi çıkaramamıştır" ifadesini kullanan Adan, şunları kaydetti:
 
" Sayın Bahçeli’nin, Uygur Türklerinin Çin'in devlet politikasına dönüşen kıyımı ve katli karşısındaki tepkisine verdiği cevap ibret vericidir. Sayın Erdoğan 'Uygur Türklerinin olduğu yere gittim' diyor ve sadece gitmiş olmakla övünüyor. Soruyoruz ‘gittin de ne oldu? Neyi hallettin?' Diyarbakır'a, Van'a, Hakkari'ye, Şam'a, Kahire'ye, Trablus'a gittin de ne oldu? Gittiğin her yerde döndükten sonra kriz çıkmıyor mu? Uygur Türklerinin lideri Rabia Kadir Hanımefendi’ye Türkiye'ye giriş yasağı koyan sen değil misin? 2012 yılı Temmuz ayında 'Uygur Kadınları Toplantı ve Seminerini' iptal eden ve yasaklayan AKP iktidarı değil miydi? Ortadoğu’ya baktığımızda sonuç ortada, 3 milyona yakın Suriyeli, Türkiye'nin her yerinde kontrolsüz biçimde. Güney sınırımız bölücü örgütlerin cirit attığı fakat AKP'nin seyrettiği bir coğrafyaya dönüştü. Hiç kimse MHP'yi test etmeye kalkmasın. AKP sorumlusu olduğu yolsuzluk ve talanın hesabını vermeye hazır olmadığını, bölücülerle arasına net çizgiler çekmeyeceğini, adaleti ve hukuku hatırlamayacağını bu süreçte göstermiştir."