BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İmam Hatip Lisesi çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ensar Vakfı iftarında İmam Hatip Liseleri ile ilgili açıklama yaptı adaletsizliklerin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de artık başörtüsü yasağının kalktığını söyleyerek İmam Hatip Lisesi mezunlarının istediği üniversiteye gidebildiğini söyledi. Düz liselerde siyer ve Kur'an-ı Kerim dersinin de seçmeli hale getirildiğini kaydeden Erdoğan, sadece kamu da değil özel sektörde de adaletsizlikleri giderdiklerini ifade ederken dünya Müslümanlar'ı için dua etti.

Erdoğan, Ensar Vakfı iftar programından sonra açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin karanlık günleri geride bıraktığını söyleyen Erdoğan, "Elinde pala ve molotofla dolaşanlar bizim neslimiz olamaz" diye konuştu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:
 
"Artık başörtüsü sorunu kalkmıştır. Artık İmam Hatip'e giden evlatlarımız istediği üniversiteye gidebiliyor. Düz liselerimizde de siyer ve Kuran-ı Kerim seçmeli ders olarak okutulabiliyor. Kurumları kendi alanına çektik. Sadece kamuda değil özel sektördeki adaletsizlikleri de giderdik. Sosyal statüsünden dolayı ayrımcılığa tabi tutulan girişimcilerimizi hak ettikleri konuma çıkardık. Elbette daha yapılması gereken çok iş,  kazanılması gereken çok gönül var. Hakkı hakim kılma davasındayız.

erdogan-ensar-vakfi.jpg

İMAM HATİPLİLER'E BÜYÜK ÖVGÜ 
 
Bir büyüğüm 'İmam Hatip'te okumak bir yana İmam Hatip tabelasının altından geçmek bile yeter evladım' diyordu.
 
Bu yürüyüşü hiçbir engel, hiçbir iftira, hiçbir yalan durduramayacaktır. Milletimiz imam hatipleri kapatanları hatırlamıyor, hatırlamayacak, hatırlasa bile bu isimleri hayırla yad etmeyecek. Ama bu okulları kuranlar ve yaşatanlar daima rahmetle anılacak. Milletimiz o ezana dokunanları silmiştir. Ama Menderes’i gönüllerde yaşatıyor. Dünyanın birçok yerinde, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da,  Müslümanlara yapılan işkenceler, inşallah son bulur diye dua ediyorum."