BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de Onur Yürüyüşü'ne polisten sert müdahale!

Beyoğlu'nda her yıl yapılan 'LGBTİ Onur Yürüyüşü' için toplanan gruplara polis plastik mermiler ve biber gazıyla müdahale etti...

Abone ol

İstanbul'daki LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesinde olaylar çıktı. İstiklal Caddesi'ndeki düzenlenen yürüyüşe güvenlik gerekçesiyle izin verilmeyince, göstericiler ile polis karşı karşıya geldi. Polisin müdahalesi sonunda iki kişinin yaralandığı belirtilirken, LGBTİ'yi temsil eden bayrağın arkasından hareket eden bir grup Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Beyoğlu'nda Onur Haftası kapsamında, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar olan güzergahta dün saat 17.00'de yapılması planlanan 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü için toplanan gruplara polis müdahalesi geldi.

Taksim Meydanı'na onlarca otobüsle çevik kuvvet polisleri getirildi. Meydan ve çevresinde çok sayıda TOMA'nın da güvenlik önlemi aldığı görüldü. Meydandan İstiklal Caddesi ve Sıraselviler Caddesi'nin girişine polis tarafından önlemler arttırıldı.



Polis ekipleri "İstiklal Caddesi'ni boşaltın yoksa müdahale edilecek" anonsu yaptı. Bu anons sonrasında polis müdahalesi başladı. 23. Onur Yürüyüşü için İstiklal Caddesi üzerinde toplanan gruba iki yönden müdahale eden polis, kalabalığı ara sokaklara dağıttı.

Polis, İstiklal Caddesi üzerinde yeniden bir araya gelmeye çalışan gruplara müdahale etmeyi sürdürüyor.

Yürüyüş öncesi, Taksim Meydanı'na onlarca otobüsle çevik kuvvet polisleri getirilmişti.

HDP VE CHP'Lİ VEKİLLER KALKAN OLDU!

HDP'li ve CHP'li vekiller el ele tutuşarak OnurYürüşü'ne müdahale eden polisi önlemeye çalıştı.

cil7qkhw8aaud3b.jpg

cil8jhdwwaecbb9.jpg

CHP Milletvekili Mahmut Tanal polis müdahalesini engellemek için TOMA'ya çıktı.

"SLOGANLARIMIZI İNLETECEĞİZ"

LGBT Onur Haftası komitesinin yürüyüşe çağrısı ise şöyle:

"Bu sene 13. kez ve daha kalabalık olarak İstiklal Caddesi’ndeyiz, neşemizi, aşkımızı, isyanımıza katarak sokakları, caddeleri gökkuşağı bayraklarıyla donatacağız, sloganlarımızla inleteceğiz. Sen yoksan çok eksiğiz!"



LGBTİ'yi temsil eden bayrağın arkasından yürüyerek Galatasaray Meydanı'na gelen grup burada bir süre slogan atarak eylemlerini sürdürdü. Daha sonra, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu bir açıklama yaptı.

KERESTECİOĞLU: VALİ 'RAMAZAN'DA OLMAZ' DEDİ

Vali ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Kerestecioğlu, "Vali burada yürüyüşün olamayacağını söyledi. Biz de kendisine 12 yıldır bu yürüyüşün barışçıl bir şekilde olduğunu, LGBTİ bireylerinin haklarını, özgürlüklerini bu şekilde ifade ettiklerini söyledik. Daha sonra kendisine neden olamayacağını sordum. Kendisi 'Onlarla olmaz. Başka şeylere müsaade ediyoruz' dedi. 'Onlar'dan ne kast ettiğini sordum. 'Ramazan'da olmaz' dedi. Yani aslında LGBTİ'lilerin Ramazan'da yürümemeleri gerektiğini ifade etmiş oldu" diye konuştu.

MAHMUT TANAL: POLİS KANUNSUZ EMİR VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yapılan polis müdahalesini eleştirerek, "Bir saat öncesinden izin vermeyen güç, ne değişti de şu an izin verdi ve buraya kadar yürüdük? Bugün emniyet mensuplarına talimat verenler, Anayasa'nın 137'nci maddesi uyarınca kanunsuz emir vermişlerdir. Kanunsuz emir verenlerden hesap soracağız" dedi.

Grup, daha sonra Tünel Meydanı'na doğru yeniden yürüyüşe geçti. Kalabalığın büyük bölümü burada dağılırken, İstiklal Caddesi üzerinde yürümek isteyen küçük gruplara polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti.

2 KİŞİ YARALANDI

İstiklal Caddesi'nde saat 17.00'de yapılması planlanan 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesinde polisin eylemcilere müdahalesi sırasında 2 gösterici biber gazı kapsülünden yaralandı.

Müdahale sırasında, bir gösterici atılan biber gazı kapsülünün şakağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Mis Sokak girişinde meydana gelen olayda, yaralanan gösterici için çevredekiler ambulans çağırdı. İsmi öğrenilemeyen gösterici, polisin attığı biber gazından yaralandığını ifade etti. Gelen ambulansa bindirilen gösterici hastaneye kaldırıldı.

Mis Sokak'taki müdahalede ise 1 göstericinin daha biber gazı kapsülünden yaralandığı öğrenildi.

gokkusani.jpg 

TAKSİM MEYDANI'NDA GÖKKUŞAĞI OLUŞTU

Bu arada Taksim Meydan ı'nda polisin müdahalesi sırasında oluşan gökkuşağı dikkat çekti. TMA'nın sıktığı su güneş ışığı ve objektifle buluşunca, ortaya bu ilginç kare çıktı.