BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan 7 Haziran değerlendirmesi!

Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarına saygı duyulması gerektiğini ifade ederek sonuçların Türkiye için başarı olduğunu söyledi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinde milletin iradesinin tecelli ettiğini söyleyerek seçimlerin Türkiye için büyük bir başarı olduğunu söyledi. Sonuçlar ne olursa olsun, saygı duyacaklarını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin huzının hiç kesilmediğini, hiç kesilmeyeceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Birlik Vakfı'nın iftar yemeğinde konuştu. Önceki gün BM Mülteciler Yüksek Komiseri'nin Türkiye'de bulunduğunu ve onun ifadesiyle dünyana en fazla mülteci barındıran ülkenin yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu;

"Geçen sene ikinciydik, bu sene son gelen mültecilerle birlikte birinci sıradayız. Bu hoş bir şey değil, biz birinci olmak istemezdik. Dünyada hiç kimse toprağından kopsun istemezdik. Dünyada hiçbir evlat, hiçbir yetim, kız ve erkek çocuk, yuvalarından kopsun istemezdik. Ama eğer birileri, bir zalim güruhu onları yuvalarından, topraklarından koparmışsa, onlar sığınacak bir yer aradıklarında bu aziz Anadolu topraklarını seçmişlerse, işte ramazan günün hürmetine, bereketine bütün milletim adına bir kez daha diyorum ki; bu Anadolu toprakları onlara da kucak açar, onları da bağrına basar, onlara da şefkatini gösterir.
 
VAKIFLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Şimdi de biz eğer bu kadar mülteciyi barındırabiliyorsak, bu sadece devletin Ankara'da aldığı bir kararın sonucu değildir. Onlara bağrını açan Kilislilerin, Şanlıurfalıların, Gazianteplilerin, Kahramanmaraşlıların, Hataylıların, Adanalıların, Mersinlilerin, Mardinlilerin, Malatyalıların, bütün çevre illerin ve Türkiye'deki Ensar bilincinin sonucudur.
 
"7 HAZİRAN BÜYÜK BİR BAŞARIDIR"

7 Haziran seçimleri Türkiye'de suhuletle yapılması açısından, milli iradenin tecellisi açısından büyük bir başarıdır. Sonuçları ne olursa olsun, hepimiz milli iradeye saygı duyarız. Şunu da ifade etmek isterim ki Türkiye'nin 13 yılda ulaştığı kudret ve şefkate, bundan sonra da daimi bir nitelik kazandırmak için her şartta çalışmaya devam edeceğiz. Hızımız hiç kesilmedi, hiç kesilmeyecek. Çünkü biz gücümüzü milletten alırız, hızımızı da tarihin derinliğinden gelen o köklü idrakimizden alırız.

"SEÇİM SONUÇLARINA SAYGI DUYARIZ..." 
 
8 Haziran sonrası onların sahipsiz kaldığını düşünen bazı zalimler, o zalimlerin peşinden giden işbirlikçiler şunu düşünebilirler, 'Evet, şimdi dönüp bakacağınız bir yer kalmadı'. Biz nefes alıp verdikçe onların dönüp bakacağı bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman olacaktır. Seçim neticelerine saygı duyar, tekrar milletin huzuruna gideriz, elimizden geldiğince o neticenin gereğini yaparız ama görevde bulunduğumuz her an 78 milyonun huzuru için ve dahi o 78 milyona ümit bağlamış gönül coğrafyasında her bir kardeşimiz için çalışmaya devam ederiz. Gün yeis günü değil, gün ümitvar olma günüdür. Gün, karamsarlık günü değil, kararlılıkla ayağa kalkma günüdür. Gün, zalimleri sevindirme günü değil, mazlumlara 'Biz buradayız' deme günüdür. 35 sene önce buradaydık, bugün buradayız, yarın burada olacağız. Bizden sonraki nesiller bayrağı bizden aldığında çok daha kudretli ve şefkatli Türkiye'nin vatandaşı olacaklar ve kıyamete kadar mutlaka bu davanın sahipleri olacak."