BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bu üniversiteye onun adı verildi!

Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştirilmesine YÖK onay verdi...

Abone ol

Rize Üniversitesi (RÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, üniversitenin adının 'Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi' olarak değiştirilmesi yönünde senatonun aldığı kararın Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) onaylandığını açıkladı.

Prof. Dr. Yılmaz, Rize Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Üniversitenin, 6'sı aktif olmak üzere 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 5 meslek yüksek okulu ve 600 civarında öğretim elemanı ile hizmet verdiğini anlatan Rektör Yılmaz, 12 bin öğrencileri bulunduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, üniversitenin adının değiştirilmesi konusunda şunları söyledi:

"Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi yönünde senatomuz oybirliği ile karar aldı. Bu karar YÖK Genel Kurulu'ndan geçti ve isim değişikliği onaylandı. Bundan sonraki safha Meclis'te olacak. Bu kararı almadan önce Başbakanımızdan müsaade aldık."

'TEKLİF BİZDEN GİTTİ'

RÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı'nın isim değişikliğine tepki gösterdiğini hatırlatması ve görüşünü sorması üzerine de, "Bu teklif bizden gitti. Bu üniversitenin bir fikridir. O da bir görüştür. Ona da saygı duyarız. Onlar da herhalde bizim fikrimize saygı duyarlar" diye yanıt verdi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Çayeli Eğitim Fakültesi'ne de, kurucusu olan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın adının verilmesinin istendiğinin belirtilmesi üzerine, "Olabilir. Mesut Yılmaz Rize'nin yetiştirdiği değerlerden biridir. Ülkemize ve bölgemize hizmeti olmuştur. Onun isminin yaşatılması da uygun olur" dedi.