BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.441,11
HABER /  GÜNCEL

Serdar Aziz ilk dördü açıkladı

Bursaspor'un genç oyuncusu Serdar Aziz, Futbol Federasyonu'nun ''Tam Saha'' dergisine konuştu...

Abone ol

Bursaspor'un genç oyuncusu Serdar Aziz, babasının fanatik bir Bursasporlu olduğunu belirterek, ''Bursaspor sevgisini küçüklükten beri aşılayan insan babamdır. Öncelikle bunu söyleyebilirim, ben çok iyi bir Bursasporluyum'' ifadesini kullandı.

Futbol Federasyonu'nun ''Tam Saha'' dergisinde röportajı yer alan Aziz, bugüne kadar teknik kadronun dediklerini uyguladığını ve verdikleri kararlara da saygı duyduğunu belirtti.

Teknik heyetin kararıyla geçen yıl A2 takımında oynadığını anlatan Aziz, şunları kaydetti:

''Ben de hiçbir tepki vermeden bütün maçlarda oynadım ve elimden geleni yaptım. Ertuğrul Hoca, A2 takımını da dikkatle izleyen bir teknik adam. Bugün de A2 takımına gönderdiği oyuncuların hal ve hareketlerini dikkatle izliyor. Ben de A2 takımına gittiğimde kendime yakışır şekilde istenilen her şeyi uygulamaya çalıştım. Açıkçası bunun bana faydası da oldu. Çünkü hiç oynamamaktansa A2 takımında da olsa maç yapmak bir oyuncu için önemli. Hocamız benim oradaki performansımı gördü. Aynı zamanda Ümit Milli Takım'da da başarıyla oynuyordum. İkisi birleşince hocam da beni yeniden A takıma aldı.''

Serdar Aziz, A takıma 16 yaşında çıktığını ve o yaşta Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı oynadığını belirterek, şöyle devam etti:

''Bu belki de o yaşta bir oyuncu için ilkti. Bursaspor formasıyla beşinci sezonumu geçiriyorum. Bu arada A takımda pek çok maça da çıktım. Ama sonrasında hocamız kadroda bazı değişiklikler yaptı ve beni de A2 takımında değerlendirdi. O dönemde Ümit Milli Takım'dan arkadaşlarımın kulüplerinde A takımda oynadıklarını görüyor ve kendi adıma ister istemez üzülüyordum. 'Benim ne eksiğim var-' diye düşünüyordum. Ama o noktada bu duyguları pozitife dönüştürmek, küsmemek, hırslanmak ve daha iyiye ulaşmak için çalışmak gerekiyor. Çalışmak yerine küsen oyuncuları anlayamıyorum. Çünkü bu sizin hayatınız ve küstüğünüz anda kaybeden siz oluyorsunuz.''

''BURSASPOR DIŞINDA BAŞKA BİR DÜŞÜNCEM OLMADI"
''Bursaspor elindeki genç oyuncularının neredeyse tamamını tasfiye etti. Volkan, Sercan, Eren, Muhammet artık yok. Sen ise tam tersine takım içindeki konumun açısından bir yükseliş içindesin. Diğer genç oyuncularla farklı istikametlerdeki bu yolculuğunu nasıl açıklıyorsun-'' şeklindeki soruya Aziz, şu yanıtı verdi:

''Benim babam fanatik bir Bursasporlu ve benim için de çok önemli bir faktör. Bana da Bursaspor sevgisini küçüklükten beri aşılayan insan babamdır. Öncelikle bunu söyleyebilirim, ben çok iyi bir Bursasporluyum. Dolayısıyla Bursaspor dışında başka bir düşüncem olmadı. Sözünü ettiğiniz arkadaşlarıma da elbette saygı duyuyorum.''

Serdar Aziz, ''Bursaspor'da dört stoper var ve ikisi oynuyor. Geçtiğimiz sezonun Şubat ayından beri senin yerin banko ama yanındaki oyuncular değişiyor. Oysa Ömer Erdoğan, Stepanov ve İbrahim Öztürk senden daha tecrübeli oyuncular. Onların arasında seni ön plana çıkartan özelliklerin neler-'' sorusunu da şöyle cevapladı.

''Dediğiniz gibi Ömer Erdoğan A Milli Takım'da forma giymiş, Galatasaray'da oynamış; İbrahim Öztürk çok yüksek performans göstermiş; Stepanov, Trabzonspor ve Porto'da oynamış oyuncular. Geçtiğimiz sezon bir de Zapotocny ve Tuna Üzümcü vardı kadroda ve işler daha da zordu. Ama ben işimi hiç aksatmadım, hep çalıştım, verilen görevleri yerine getirmek için uğraştım. Bir de her zaman doğru bir insan olmak için çabaladım. Sadece futbolculuğumla değil, karakterimle de ön plana gelmeye çalıştım. Çünkü futbolculuğunuzun sizi bir yere getirdiğine inanıyorum ama karakterinizin daha da önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Üç sezon önce Antalyaspor'a Süper Lig'deki ilk golümü atmıştım. O maçtan önceki 10 hafta kadroya girememiştim. Bir stoperimiz sakatlandığında hocamız bana görev verdi ve o maçta savunma anlamında elimden geleni yaptığım gibi bir de gol attım. Yani şartlar ne olursa olsun her zaman hazır olmanız gerekiyor. Geçtiğimiz sezon da İbrahim Abi sakatlandığında hocam bir kez daha bana şans verdi ve o şansı da iyi değerlendirerek bugün sürekli oynayan bir oyuncu haline geldim.''

SERİO RAMOS'U BEĞENİYOR
Ünlü futbolcu, izlediği, beğendiği ve örnek aldığı stoperlerin sorulması üzerine Sergio Ramos'u beğendiğini belirtti. Fırsat buldukça bütün Avrupa liglerini izlediğini vurgulayan Serdar Aziz, kaliteli takımların hepsinde iyi stoperlerin oynadığını ve onların neler yaptıklarını gözlemlediğini anlattı.

Serdar Aziz, ''21 yaşındasın ve takımın en genç oyuncusu olmana rağmen kaptanlık pazubandı senin kolunda. Ağabeylerine kaptanlık yapmak nasıl bir duygu-'' şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:

''(Akıl yaşta değil baştadır) diye bir söz var. Hocalarım bana güvendi ve bu görevi verdi. Karakter olarak bunu taşıyabilmek önemli. Zaten özellikle yabancı oyuncular benim 21 yaşında olduğuma inanmıyor. Çünkü sahanın içinde olgun bir tavırla oynuyorum. Sonuçta kaptan demek, sahanın içinde bağırıp çağıran adam anlamına da gelmiyor. Dolayısıyla ben de kimseye bir saygısızlık yapmıyorum. Onlar da bana yardımcı oluyor. 21 yaşındayım ama önemli olan o olgunluğu ve karakter gücünü gösterebilmek.''

İYİ FUTBOL OYNUYORUZ
Ümit Milli Takım'da forma giymenin kendisine neler hissettirdiğini ve kazandırdığı yönündeki soruyu ise genç oyuncu, ''Bir kere insanların sizinle ilgili değerlendirmeleri ister istemez olumlu oluyor. 'Bu oyuncu Ümit Milli Takım'da oynuyorsa kaliteli oyuncudur' deniliyor. Bu da kariyeriniz açısından oldukça önemli. Milli takımların her kategorisine ülkem için bir şeyler yapmak duygusuyla geliyorum ve bundan da büyük bir keyif alıyorum'' şeklinde yanıtladı.

''Bursaspor kadro anlamında büyük bir değişim geçirdi ve geçtiğimiz iki sezondaki başarılı noktanın biraz gerisinde kaldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun- Yeni bir kadro olmanın getirdiği dezavantajlar neler-'' sorusuna Aziz, ''30 yaş üzerindeki oyuncular kadrodan ayrıldı ve takımda bir gençleştirmeye gidildi. Evet, puan olarak istediğimiz yerde olmadığımız doğru ama ben kötü oynamadığımızı düşünüyorum. İyi futbol oynuyoruz. Son dakikalarda yediğimiz goller olmasaydı bugün çok daha iyi bir noktada bulunabilirdik'' yanıtını verdi.

PLAY-OFF'A KALACAK DÖRT TAKIM
Serdar Aziz, bu sezon şampiyonluk yarışının hangi takımlar arasında geçeceğini düşünüyorsun- Play-off için dört takım adayın hangileri-'' sorusu üzerine Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un play-off'a kalacak dört takım olacağını ifade etti.

PORTO'DA OYNAYAN STEPANOV'UN YORUMU
''Gelecekle ilgili nasıl planlamalar yapıyorsun- Bursaspor'la sözleşmen olmasına rağmen transfer gündeminin önemli aktörlerinden birisin. Bu konuda ne düşünüyorsun-'' sorusunu Aziz, şöyle cevapladı:

''Açıkçası Türkiye'den gelen teklifler beni cezbetmiyor. Türkiye'de başka bir takımda oynamayı düşünmüyorum. Bursaspor'daki yabancı oyuncular da bana 'Eğer Türkiye'de bir takıma gidersen büyük futbolcu olmazsın. Büyük düşün ve Avrupa'ya git' tavsiyesinde bulunuyor. Mesela Porto'da oynayan Stepanov, 'Türkiye'de futbola at gözlüğüyle bakılıyor. Burada sadece skor önemli. Avrupa'da ise oyunun geneline bakılıyor' diyor. Ben de onun bu sözlerine önem veriyorum. Zaten baştan beri İtalya Ligi'nde oynamak istiyorum. Sadece futbol açısından değil, İtalya'daki yaşantı da hoşuma gidiyor.''

Aziz, ''A Milli Takım'daki genç oyuncuların neredeyse hepsi Almanya kökenli. Bu rekabette Türkiye'de yetişmiş genç oyuncular biraz geride kalmış gibi görünüyor. Bu konuda ne düşünüyorsun-'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Türkiye'de futbola bakış çok farklı. Oyuncular burada sadece genç oldukları için oynama şansı bulamayabiliyor. Antrenörler, tecrübeli oyuncuları daha fazla tercih ediyor. Türkiye'de çok yetenekli genç oyuncular var ama o yetenekleri ölçüsünde kulüp takımlarında oynama fırsatı yakalayamıyorlar. Oysa ben takımlarında oynatılmaları halinde çok sayıda genç oyuncunun A Milli Takım'da da şans bulabileceğini düşünüyorum.''

''Bu oyunculara örnek verebilir misin- Başta senin jenerasyonun ve senden sonra gelenlere baktığımızda gelecekte nasıl bir Milli Takım görüyorsun- 5-6 yıl sonra o formayı kimler giyebilir sence-'' sorusuna Aziz, ''Beşiktaş'tan Necip Uysal, Eskişehirspor'dan Alper Potuk, Ankaragücü'nden Özgür Çek, Gaziantepspor'dan Muhammet Demir aklıma ilk gelen isimler. Ama onların yanında çok sayıda genç ve kaliteli oyuncuya sahibiz. Önemli olan o oyuncuların takımlarında şans bularak gelişimlerini sürdürebilmesi'' yanıtını verdi.

RAŞİT ÇETİNER VE ÜMİT MİLLİ TAKIM
Aziz, ''Ümit Milli Takım'daki hocan Raşit Çetiner geçmişte santrfor olarak oynamış ama futbol hayatının büyük bölümünü stoper olarak geçirmiş bir isim. Böyle bir hocayla çalışmak da senin için bir avantaj mı-'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Raşit Çetiner zaten beni Bursaspor'da A takıma çıkartan hocam. Onunla antrenör-oyuncu ilişkisinin ötesinde bir baba-oğul ilişkimiz var. Günlük hayatımda da her zaman konuştuğum bir hocam. Elbette bugüne kadar bana çok büyük katkıları oldu. Genç oyuncuları özellikle futbolculuk dönemindeki tecrübelerinden yararlandırmaya çalışan ve onlarla yakından ilgilenen bir teknik direktör Raşit Çetiner.''