BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Van'da eğitim başlıyor

Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından kapanan okullar açılıyor. Bakan Dinçer, tarihi de verdi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Van merkez ve Erciş hariç diğer ilçelerde 5 Aralık'ta eğitime başlanacak" dedi.

Dinçer, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu pansiyonlarının donanımlarıyla ilgili Rixos Otel'de düzenlenen toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "5 Aralık'ta Van'da eğitime yeniden başlanacak mı?" sorusuna Dinçer, daha önce 5 Aralık'ta Van'da eğitimine başlanacağının duyurulduğunu anımsattı.

Aradan geçen zamanda eğitimle ilgili gerekli bütün tedbirleri almaya çabaladıklarını belirten Dinçer, şöyle konuştu:

"Yeteri kadar dersliğin hazırlanması öğretmenlerimizin ikamet edeceği yerlerin teminiyle ilgili çabalarımız hala devam ediyor. Cuma günü yeniden Van'a gideceğim. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü, Kandilli Rasathanesi temsilcileri, ODTÜ ve Sakarya üniversitelerinden, İstanbul Büyükşehir belediyesi temsilcileriyle birlikte orada olacağız. Şimdiye kadar yaptığımız tespitlerde daha çok okullarımızın geçmiş depremlerde hasar görüp görmediğini tespit ettik. Bunun üzerinden bir değerlendirme yaptık. Ancak şu ana kadar gördüğümüz şekliyle artçı depremler devam ediyor. Ayrıca referans deprem derecesinin daha yüksek
olduğunu ifade ediliyor.

Biz okullarımızı bu haftadan itibaren Van'da olması muhtemel referans bir deprem karşısında ne kadar güvenli diye yeniden inceliyoruz. Aletli incelemeler yaptırıyoruz. Okullarımızın güvenliğini tam tesis etmeden kararımızı netleştirmeyeceğiz. O yüzden Van'da yapılan çalışmaları yerinde göreceğiz. Dersliklerimizle ilgili çalışmaların son halini değerlendireceğiz. Öğretmenlerimizin ikameti ile ilgili son durumu değerlendireceğiz ve kesin kararımızı cuma günü vereceğiz. Ancak şunu belirtmeliyim ki her halükarda Van merkez ve Erciş hariç diğer ilçelerde 5 Aralık'ta eğitime başlanacak. Van merkez ve Erciş'teki eğitime başlamayla ilgili nihai kararımızı cuma günü yapacağımız tespitlerden sonra netleştireceğiz."