BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

Bu proje 30 bin genci sokaktan kurtaracak

Bu proje sokakta yaşayan 30 bin gence umut oldu. Başarılı proje Başbakan Erdoğan'dan da ödül aldı...

Abone ol

Ankara'nın merkez ilçelerinden biri olan ancak yıllardır birçok mahallesinde yoksullukla mücadele edilen Altındağ'da birbiri ardına açılan gençlik merkezleriyle 30 bin gencin sokaktaki hayatlarından kurtarılması hedefleniyor.

Altındağ Belediyesinin ilk olarak kadınlar, ardından da ilçedeki gençler için başlattığı çalışmalar kapsamında açılan kadın eğitim ve kültür merkezleri ile gençlik merkezleri, ilçedeki sosyal yaşamı değiştirmeye başladı.

Kadınlar ile sokakta kötü alışkanlıklar edinen gençler, kendileri için açılan bu merkezlerde tiyatrodan sinemaya, spordan oyun merkezlerine kadar birçok sosyal faaliyete katılıyor.

Belediye, bu çalışmalarıyla yaklaşık 6 ay önce Birleşmiş Milletler'den (BM), daha sonra da ''Altındağ'ın Altın Gençleri'' projesiyle ilçedeki gençlere sunduğu hizmetlerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül aldı.

Ödülü Başbakan Erdoğan'ın elinden alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,  AK Parti Genel Merkezi'nde 81 ildeki AK Partili belediye başkanları arasından başarılı projeleriyle öne çıkanların ödüllendirildiği proje yarışması düzenlendiğini söyledi.

Tiryaki, yarışmaya ''Altındağ'ın Altın Gençleri'' projesiyle katılan Altındağ Belediyesi'nin büyükşehir ilçe belediyeleri kategorisinde birinciliğe layık görüldüğünü bildirdi.

Belediyenin kadınlara yönelik çalışmalarının 5 yıldır, gençlere yönelik çalışmalarının 2 yıldır yoğun olarak devam ettiğini belirten Tiryaki, kadın eğitim ve kültür merkezlerinin büyük ölçüde tamamlandığını, gençlik merkezlerinin 7'sinin şu an faal olduğunu, 10'unun yapımının sürdürüldüğünü ifade etti.

Gençlik merkezlerine kayıtlı gençlerin sayısının 5 bini bulduğunu bildiren Tiryaki, ''Bu yılın sonu için hedefimiz 15 merkeze ulaşmak ama asıl amacımız 30 mahallede 30 gençlik merkezi açarak 30 bin genci sokaktan kurtarmak. Gençlerimiz için sinemayla, tiyatroyla, sporla iç içe yaşayacakları bir ortam hazırlamak istiyoruz'' dedi.