BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan iki önemli açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Somali'ye insani yardım göndermek için bir adet yük gemisi görevlendirdiğini açıkladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı Somali'de yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık ve salgın hastalıkların giderilmesi için toplanan yardımların ulaştırılması için bir yük gemisi tahsis ettiğini açıkladı.

1 adet yük gemisi görevlendirildiği belirtilen açıklamada özetle şöyle denildi:
"TCG GEDİZ (F-495) Fırkateyni Denizcilik Müsteşarlığınca görevlendirilen insani yardım gemisi M/V BURAK-A'ya Magodişu/Somali'ye intikali süresince refakat edecek ve bölgede mevcut deniz haydutluğu tehdidine karşı destek sağlayacaktır. Refakat ve destek görevini müteakip bölgede görev yapan çok uluslu koalisyon kuvveti CTF-151 komutasında deniz haydutluğu ile mücadele harekatına iştirak edecektir."

30 AĞUSTOS RESEPSİYONU YOK

Genelkurmay'dan yapılan bir diğer açıklama ise 30 Ağustos resepsiyonuna ilişkin oldu. Genelkurmay kesin bir dille 30 Ağustos resepsiyonunun yapılmayacağını açıkladı.

"Bu yıl 30 Ağustos resepsiyonu yapılmayacak. Genelkurmay, internet sitesinden yaptığı açıklamada resepsiyonun neden yapılmadığını şu ifadelerle anlattı: ''Son günlerde yaşadığımız üzücü olaylar nedeniyle, şehitlerimize ve yüce Türk Milletinin manevi değerlerine duyduğumuz derin saygıdan dolayı, bu yıla mahsus olmak üzere, sosyal etkinlikler (resepsiyon, halk konseri) yapılmayacaktır.''