BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'ye gelecek gurbetçilere PKK uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarını PKK terörüne karşı uyardı.

Abone ol

Son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları can yakmaya devam ederken Almanya Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'ye gelecek gurbetçileri uyardı.

Bakanlığın Alman turistlere yönelik yaptığı uyarıda, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gidecek turistlerin arama-tarama operasyonları ve askeri sevkıyatla karşılaşabileceği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan yurt dışına gidecek Almanlar için uyarıların yer aldığı bölümde 21 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye'nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapacakları seyahatlerin rizikolu olduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığı, özellikle Temmuz ayı ortasından bu yana PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki çatışmaların arttığını Siirt, Şırnak ile Cizre ilçesi, Mardin, Hakkâri ve İstanbul'da da polis ve askeri hedeflere yönelik PKK terör eylemlerinin ardından güvenlik önlemlerinin en yüksek düzeye çıkarıldığını bildirdi. Bakanlık bunun yanı sıra askeri olmayan hedeflere yönelik PKK eylem tehditleri ardından terör tehlikesinin Türkiye çapında değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

RAMAZAN BAYRAMI UYARISI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türk Hükümeti'nin Ramazan Bayramı sonrasında 1 Eylül'den itibaren sert önlemler alacağı askeri operasyonlara başlayacağı konusunda açıklama yaptığını ve Türk Ordusu'nun önümüzdeki dönemde Kuzey Irak'daki PKK kamplarına hava ve kara operasyonlarını sürdürmesinin beklendiğini kaydetti. Alman turistlere yönelik uyarıda, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gidecek turistlerin arama-tarama operasyonları ve askeri sevkıyatla karşılaşabileceği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı bunun yanı sıra Türkiye'de özellikle İstanbul'da yankesicilik olaylarının sık görülebildiği, kalabalık yerlerde cüzdanların daha özenle taşınması, kredi kartı kullananların şişirilmiş fatura ile karşı karşıya kalabileceği, ATM'lerden para çekilirken dolandırıcılara ve kart kopyalanmasına karşı daha özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.