BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Petkim'den Somali'ye anlamlı yardım

Petkim, Somali için başlatılan yardım kampanyasına topladıları 160 bin TL'yi İzmir Valiliği'ne teslim ederek katıldı

Abone ol

Petkim Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk, Somali'ye yardım kampanyası kapsamında kurum ve personelin katkısıyla toplanan 160 bin liralık yardım çekini İzmir Valisi Cahit Kıraç'a teslim etti.

Vilayetteki törende konuşan Vali Cahit Kıraç, Afrika'nın kuzeyinde açlık ve kuraklıkla mücadele edenler için Türkiye genelinde bağış kampanyası düzenlendiğini hatırlatarak, İzmir'deki hayırsever kişi ve kurumların da İzmir Valiliği aracılığıyla kampanyaya katkı sağlayabileceğini belirtti.

İzmir Müftülüğü kanalıyla kampanyaya 1 milyon liralık bağış yapıldığını kaydeden Vali Kıraç, Petkim'in de örnek davranışta bulunarak Somali'ye yardım ettiğini ifade etti.

Vali Kıraç'a sembolik çeki takdim eden Petkim Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk şöyle konuştu:

''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aldığı inisiyatif ile Afrika'da yaşanan trajediyi hem ülkemizin hem de dünyanın gündemine taşıdı. Petkim olarak bizler de yaşanan bu açlık ve kuraklığa bir nebze olsun çözüm üretebilmek için kampanya başlattık. Mübarek Ramazan ayında kurum olarak verdiğimiz iftarları iptal ettik. Çalışanlarımız arasında da bir yardım kampanyası düzenledik. Çalışanlarımızın da katkısıyla 160 bin TL'lik yardım topladık. İnşallah bu yardımlar Afrika'da açlık çeken çocuklara çözüm getirir.''