BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de 10 dükkandan biri boş

İngiltere Tüketici Konsorsiyumu adlı kuruluş, ülke çapında 10 dükkandan birinin boş olduğunu açıkladı.

Abone ol

İngiltere çapında, kent merkezlerindeki her 10 dükkândan birinin Mayıs ayı sonu itibariyle boş olduğu açıklandı.

İngiltere Tüketici Konsorsiyumu adlı kuruluşun raporunda dükkânların boş olma oranlarının yılda yüzde 11,2'den ülkenin ekonomik olarak en Kuzey İrlanda'da yüzde 17,1'e yükseldiği kaydedildi.

Ülkenin daha iyi durumdaki Galler bölgesinde dükkânların boşluk durumu yüzde 13,4 düzeyindeyken, İngiltere'nin kuzeyinde ise bu oran yüzde 13,1'de seyrediyor.

Konsorsiyuma göre bu durumu etkileyen en önemli etkenler arasında tüketici harcamaları düzeyinin yüksek enflasyondan etkilenmesi, iş kaybı ve ücretlerin düşüklüğü de bulunuyor.

Kuruluşun hazırladığı raporda, dükkânları gezen kişilerin sayısında geçen yılın Temmuz ayına oranla yüzde 1'lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Bazı bölgelerde, bir şey satın alıp almamasına bakmaksızın dükkânlara giren kişilerin toplam sayısında düşüş daha yüksek iken, Londra'da ise yüzde 1,6'lık bir artış yaşandığı kaydediliyor.

İngiltere Tüketici Konsorsiyumu Direktörü Stephen Robertson, İngiltere çapında mağazaları gezen kişi sayılarına ilişkin ilk kez detaylı bir rapor yayınlandığını söyledi.

Kuruluşun raporu, tüketici harcamalarının Temmuz ayında yalnızca binde 2 oranında yükseldiğini ortaya koyan ve geçen hafta açıklanan resmi açıklamaların sonrasına rastlıyor.