BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu oyun çok sinsi bir oyun

Bu oyun çok tehlikeli. Oynayanları yavaş yavaş bağımlı yapıyor. Farkında olmadan sizi başka bir mecraya sürüklüyor.

Abone ol

Türkiye’de giderek yaygınlaşan “Knight Online” adlı oyun, çocukları bilgisayar bağımlısı yapmakla kalmıyor, oyunda kullanılan silahları satın almak için yüklü miktarda para da harcatıyor.

Belirli bir sonu olmadığı ve ustasına para kazandırdığı için çocuklar tarafından sürekli oynanan oyunun asosyalleşme gibi tehlikeleri de beraberinde getiriyor.
KARAKTER VE MALZEMELERİN FİYATI
Knight Online’de 60. seviyedeki bir oyuncu karakterini, silahsız ve kıyafetsiz olarak 150-170 YTL arasında, 65. seviyede 300 YTL’ye kadar satabiliyor. Ayrıca, oyunda kullanılan silahların fiyatı 50-300 YTL arasında değişiyor. Silahlar, malzemeler ve karakterler ne kadar sanal olsa da, gerçek paralar kullanılıyor. Bir kullanıcı geliştirdiği karakter için aldığı para karşılığında şifresini ve kodlarını alıcıya veriyor.

Alışveriş çoğunlukla yüz yüze olmasına karşın daha önceden birbirlerini tanıyan kullanıcılar, internet üzerinden de ödeme yapıyor. Ancak, kredi kartı veya internet bankacılığı kullanımı için yaşı uygun olmayanlar, alışveriş için internet kafeleri tercih ediyor.

Dünya üzerinde 3 milyondan fazla online üyesi bulunan oyunda, kullanıcılar üst düzey karakterlere sahip diğer oyuncuların şifrelerini ve kodlarını kırmaya çalışıyor. Bir Türk hackerin bu yöntemle elde ettiği karakterleri satarak on binlerce dolar kazandığı iddia ediliyor.