BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Arınç eski vekilleri değerlendirdi

Genelkurmay'ın ardından Meclis başkanı Arınç da terör eylemine karışmış bazı eski vekillerin maaş almasını değerlendirdi..

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Terör örgütüyle ilişkisi olan bazı eski milletvekillerinin maaşlarının kesilmesi'' tartışmalarıyla ilgili olarak, ''Emekli Sandığı ile irtibatlı olarak bu konunun yeniden ele alınması arzu ediliyorsa, bu, bir kanun mevzuudur. Ancak kanunda da kazanılmış haklara da saygı gösterilmesi gerekir'' değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu başkanlığındaki heyeti kabul eden Arınç, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı hatırlatarak, ''Eski üye sıfatıyla TBMM'den maaş almaya devam eden teröristler olduğu açıklandı. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durumu değiştirmek için, maaş almalarını önlemek için herhangi bir şey yapılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığının dünkü açıklamasının ''yerinde'' olduğunu belirten Bülent Arınç, şöyle konuştu: ''Bana Portekiz'deki temaslarım sorasında basın mensupları sorduğunda, 'Sayın Genelkurmay Başkanının ağzından böyle bir açıklamayı duymadım. ama bazı gazetelerde böyle bir konuşma yapıldığından bahsediliyor.

Biz kendisiyle görüştüğümüzde böyle bir konu mevzubahis edilmemişti. Eğer (TBMM ile terör örgütü arasında böyle bir irtibat, bir ilişki var) deniliyorsa bundan fevkalade üzüntü duyarız. Ama kendisi açıklamadıkça ve kendisinden bu konu ortaya konulmadıkça sadece gazetedeki haberlere bakarak bir şey söylemek spekülasyon olur' demiştim.

Demek ki aynı konu üzerinde durulduğu için Genelkurmay Başkanlığı doğru bir açıklama yaptı ve bugünkü meclisimizin kurum olarak böyle bir irtibatla ilgilendirilmediği, böyle bir şeyin söylenmediği; ancak geçmişte bazı milletvekillerinin, özellikle şimdi yurtdışında bulunan birkaç kişinin kastedildiği ifade edildi. Açıklama yapılması güzeldir, doğrudur, yerindedir. Ancak bu tür olayları, gazete başlıklarıyla veya gazete başlıklarına akseden haberlerle konuşmak yerine, -her zaman bir araya gelebiliyoruz, her zaman birlikte oluyoruz- bu konuyla ilgili düşünceler varsa benim karşı tarafa, karşı tarafın bana söylemesi çok daha iyi olur ve bir takım yanlış anlaşılmaları çok baştan gidermiş oluruz.'