BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  GÜNCEL

Bu maçın bedeli 100 milyon TL!

Mesele Trabzon'u yenmek değil. Mesele, şampiyonlukla daha zenginleşecek bir Fenerbahçe!..

Abone ol

Sarı-lacivertliler Süper Lig şampiyonu olursa 28 milyon TL alacak. Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı doğacak Kanarya’nın kasasına 33 milyon TL daha girecek. Fenerium geliriyse bu iki rakamın da üstünde...

Fenerbahçe, Süper Lig’de yarın mutlu sona ulaşırsa bir şampiyonluktan çok daha fazlasını kazanacak. 34. hafta başlamadan lider durumda bulunan sarı-lacivertlilerin, eline geçen bu fırsatı iyi değerlendirmesi durumunda kasasına giren miktar yaklaşık 100 milyon TL’yi bulacak..

30 MİLYON TL; Süper Lig’den gelecek.. Bu rakamın 4 milyon 650 bin TL’lik kısmı katılım payı olarak tüm kulüplere dağıtılıyor. Sarı-lacivertliler ortaya koyduğu 23 galibiyet, 4 beraberlik performanstan da 8 milyon 775 bin TL kazanacak.. Süper Lig’i daha önce kazanmış takımlara verilen primse 7 milyon TL.. Bir de 2009-10 sezonunun şampiyonuna dağıtılacak 8 milyon 400 bin TL’lik pay da eklendiğinde F.Bahçe’nin kazancı 28 milyon TL’yi bulacak.. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde kaybeden F.Bahçe, kupadaki performansı ve 2.’lik primi nedeniyle 4.2 milyon TL’lik gelirin sahibi olmuştu.

İşin bir de Şampiyonlar Ligi boyutu var. Sarı-lacivertliler şampiyonluk halinde Devler Ligi’ne direkt katılma hakkına sahip olacak ve bu da ayakbastı parası olarak 7.2 milyon Euro’nun kasaya girmesi demek.. Bunun dışında Türkiye’nin yayın hakkına düşen payı da 10 milyon Euro. Eğer Bursa lig 2.’si olur ve elemeleri de aşamazsa bu paranın tamamını sarı-lacivertliler alacak ve rakam 17.2 milyon Euro’ya yani 33 milyon TL’ye ulaşacak..

Aslında ne Şampiyonlar Ligi ne de Süper Lig şampiyonluğu.. F.Bahçe yönetiminin gelir ayağında en çok güvendiği kalem Fenerium.. Son haftalardaki şampiyonluk yürüyüşünde Türkiye çapında tam 10 yeni mağaza açan sarı-lacivertlilerin şampiyonluğunu ardından 2010 yılının kalan bölümünde Fenerium’dan beklediği gelirse 35 milyon TL..

SENEYE KATLANACAK

Hatırlatmadan geçmeyelim; F.Bahçe, bu sezonki performansıyla gelecek yol şampiyon olsa; sene başında yapılan yeni yayın ihalesi şartları nedeniyle geliri 65 milyon TL’yi geçecekti..

Rakamlar ortada.. Endüstriyelleşen futbolda kazanılan ya da kaybedilen bir şampiyonluğun asla sadece bir şampiyonluk olmadığı açık.. Artık 1.’lik ile 2.’lik arasında milyon TL’lik farklar var.. Sarı-lacivertliler 2006’nın ardından bu kez ayağına gelen altın fırsatı tepmezse 18. şampiyonluktan çok daha fazlası gelecek..