BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.516,60
HABER /  GÜNCEL

Sahtecilik çetesi kredisini tüketti

İstanbul'da sahte belgelerle işsizlere kredi çektiren, aralarında banka müdürlerinin de bulunduğu 100 kişi yakalandı.

Abone ol

İstanbul’da sahte belgelerle işsizlere kredi çektiren, aralarında banka müdürlerinin de bulunduğu 100 kişi yakalandı. Bankacıların terfi için usulsüzlüğe göz yumduğu öğrenildi

Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen ihbarlar üzerine 7 ay önce başlattığı sahtecilik çetesi için önceki gün düğmeye bastı. Bakırköy, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Bağcılar, Eyüp, Silivri, Beyoğlu ve Küçükçekmece ilçelerinde operasyon düzenlendi. Hazırladıkları sahte belgelerle işsizlere banka kredisi çektiren aralarında banka müdürleri, emlakçılar ve muhasebecilerin de bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı.

SGK KAYITLARINI DEĞİŞTİRDİLER

Liderliğini emlakçı H.Y. ve organizatör E.D’nin yaptığı çetenin müşterilerine kredi alabilmek için her türlü yolu denediği ortaya çıktı. Müşterilerinin SGK kayıtlarını bile değiştiren zanlıların, üzerlerine sahte tapu, maaş bordrosu ve sahte mühür aldığı belirlendi. Operasyonda yaklaşık 100 firmanın sahte imza sirküleri, maaş bordroları ve vergi levhalarına rastlandı. Bu işlemlerin muhasebeciler, emlakçılar ve banka çalışanları aracılığıyla yapıldığı belirlendi. Gözaltına alınan bankacıların, bilinçli olarak kendi çalıştıkları banka şubesinin satışlarını artırmak için sahte belgelerle kredi verdikleri tespit edildi. Usulsüz yollardan yaklaşık 2.5 milyon TL vurgun yaptığı belirlenen zanlılar Bakırköy adliyesine sevk edildi.