BIST 10.602
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.488,64
HABER /  GÜNCEL

Baykal iyi de Baytok metres mi?

5N 1K Baykal depremini olayın 'kadın' boyutuyla değrelendirdi. Özlem Bayraktar'ın sözleri programa damga vurdu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- Cüneyt Özdemir, 5N 1K'da Baykal depremini olayın 'kadın' boyutuyla değrelendirdi. Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak, Vatan yazarı Mutlu Tönbekici, Çiğdem ... katıldığı programda Baykal'ın kaset skandalı sonrası başlayan 'ahlak' tartışmasının içinde 'kadın' olgusu ele alındı.

NESRİN BAYTOK'A METRES GÖZÜYLE BAKILIYOR!

Nesrin Baytok'un bir sekreteren nasıl milletvekili olur' gibi kaba ve indirgemeci bir algıyla mağdur edildiğini söyleyen katılımcılar siyaset ve medyanın bu konuda kullandığı dilin tümüyle 'erkek' olduğunu hatırlattı.

Milliyet yazarı Metin Münir'in Baytok'u 'Metres' olarak tanımladığı yazı da programda eleştirildi. Medyada ve toplumda genel bakış açısının bu yönde olduğunu söyleyen Mutlu Tönbekici konuyu CHP örgütünün olayı karşılama biçimine getirdi.

CHP, BAYKAL YÜCELTİRKEN, BAYTOK'U DİBE İTİYOR!

İhanet, sadakat, ahlak kavramlarının tartışıldığı programda CHP'nin Deniz Baykal'ı yüceltirken Nesrin Baytok üzerinde baskı kurması arasındaki çelişkiye dikkat çekildi.

Mutlu Tönbekici bunun biraz da geleneksel CHP mantığıyla ilgisi olduğunu söyledi.

"O bilinen CHP mantığı da buna uygun aslında. Bir yandan Baykal'ı bir onur abidesi olarak göndere çekerken diğer yandan Nesrin Baytok'u aynı oranda yerin dibine itme nasıl bir çelişkidir. Ayrıca, milletvekilliğini de bu ilişkiye bağlamak doğru değil. Bu insan 20 yıllık CHP'li. CHP'de milletvekili olmak için kaç sene çalışmak gerekiyor?"

Özlem Albayrak ise Başbakan'ın 'eşlerini aldatanlar mağdur olamazlar' yönündeki açıklamalarına katıldığını söyledi.

Özlem Albayrak: Eğer gerçekten böyle bir şey varsa kimse kusura bakmasın ama ben burada bir mağduriyet falan göremem. Bir kabahattır bence, bir ahlaksızlıktır. Normal bir şey olarak göremem. Bu olaydan bir kahraman da çıkmaz, bir mağdur da.

Cüneyt Özdemir: Peki Baykal deseydi ki; Kardeşim biz birbirimize aşığız, bu kimseyi de ilgilendirmiyor. Biz sadece en yakınlarımıza bunu açıklarız.' O zaman da bu kadar katı düşünür müydünüz?

Özlem Albayrak: O zaman daha saygın olabilirdi. Çünkü 'aşk' satan bir kavram. Ancak şu durumda toplumda şöyle bir duygu da oluşabiliyor: En yakınındakine ihanet eden topluma da ihanet edebilir.

Mutlu Tönbekici: Bu çok zorlama bir teori.

GÜZİN ABLA NE DÜŞÜNÜYOR?

Cüneyt Özdemir olayın bir aile ve ihanet boyutu olması nedeniyle ilginç bir uzmanı telefonla programa bağladı. Özdemir, Hürriyet'in meşhur Güzin Abla'sından da görüş aldı.

Feyza Alga (Güzin Abla): İhanet artık herkesin başına gelebilecek bir şey. Kimse 'benim başıma gelemez' demesin. Bana gelen sayısız mektup içinde her katmandan her kesimden insan var. Maalesef her erkeğin zayıf bir yönü de var.

Cüneyt Özdemir: Genelde nasıl sonuçlanıyor?

Feyza Alga (Güzin Abla): Her türlü sonuçlar var ama genelde erkek mağdur oluyor. Çoğu zaman kadın erkeği kapıya koyuyor ve adam mağdur duruma düşüyor. Çünkü sonuçta her erkek ne yaparsa yapsın karısını her zaman gidebileceği bir kapı olarak görür. Erkekler tekrar yuvalarına dönmek ister.