BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

10 ilde Ergenekon operasyonu

Ergenekon bağlantılı soruşturma kapsamında 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Konya polisi 17 Nisan 2009 tarihinde 15 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 6’sı Ergenekon örgütünün “eylem grubunda” yer aldığı iddiasıyla tutuklanmıştı. 1 ay sonra da 37 kişiye ait ev ve işyerlerinde arama yapılmış, bilgisayar ve dokümanlara el konulmuştu.

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, bilgisayar ve dokümanlarda yapılan incelemenin ardından polise 30 kişinin gözaltına alınması talimatını verdi. Polis, Konya merkezli olarak dün sabah erken saatlerde aralarında İstanbul, Bursa, Antalya, Ankara ve Isparta’nın da bulunduğu 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi ve listedeki kişileri gözaltına aldı.

Bir de emekli albay var

Isparta’da gözaltına alınanlar arasında, emekli Albay A.K. de bulunuyor. Ankara’da gözaltına alınan 5 kişiden biri, eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan. Özcan’la birlikte çeşitli internet sitelerinde yazarlık yapan Füsun Ç., Necla Ş., Ahmet Anıl A. ve Hüsrev Ö. de gözaltına alınıp Konya’ya gönderildi. Antalya il merkezinde R.Ö., İ.A. ve İ.K., Kemer Tarım Müdürlüğü’nde görevli H.Ç. ve Alanya’da emekli öğretmen H.A. gözaltına alınarak, Konya’ya gönderildi. Şüphelilerin evlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgisayar ve bazı dokümanlara da el konuldu.