BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.511,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İmzayı bulur bulmaz mahkeme mesaisi

111 imzayla Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP'nin dilekçesinde, Hukukçu olmayan anayasa uzmanı Arato'nun makalesi de var.

Abone ol

111 imzayla Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP'nin dilekçesinde, Hukukçu olmayan anayasa uzmanı Arato'nun makalesi de var.

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kılıçdaroğlu ile DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle 111 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçeyi Anayasa Mahkemesine verdi.

İLK SİVİL ANAYASAYA ELEŞTİRİ

Gazetecilere açıklamada bulunan Okay, “Bu, tek partinin Anayasa’da değişiklik yapmasına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk kez bir önermeydi. Cumhurbaşkanı’nın AKP’nin isteğine uygun bir şekilde, kısa süre içerisinde imzalayacağı bizlerin malumuydu. Cumhurbaşkanı da çekirdek kadrodandı ve siyasal iktidarla birlikte hareket edecekti” diye konuştu. Başvurunun kabul görmesi durumunda Anayasa değişikliğinin tamamen durdurulabileceğini belirten Okay, dilekçenin yöntem ve esasa ilişkin olduğunu söyledi.

111’İNCİ İMZA MESUT YILMAZ’DAN

CHP’nin depo imza topladığı da iddialar arasında. CHP’li vekillerin anayasa oylamalarının ardından tümünün Ankara’da olmadığı, imzaların daha önceki bir tarihte toplandığı öne sürülürken, DSP’li Hasan Erçelebi, CHP’ye imzaların bir iki gün önce ulaştırıldığını savundu. Mesut Yılmaz dahil imzacı pek çok vekilin Ankara dışında olduğu öğrenildi. 97 CHP milletvekilleri dışında dilekçede, milletvekilleri Mesut Yılmaz, Kamer Genç, Tayfun İçli, Hüseyin Pazarcı, Harun Öztürk, Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Erdoğan Yetenç ve DSP’den Ayşe Jale Ağırbaş, Hüseyin Mert, Süleyman Yağız, Hasan Macit, Mustafa Vural, Hasan Erçelebi’nin imzası yer alıyor.