BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.377,99
HABER /  GÜNCEL

Bu kez Başbakan sustu, Gül konuştu!

Çukurca'da düzenlenen hain saldırının ardından Başbakan Erdoğan neler söyledi?

Abone ol

İNTERNETHABER / Tüm Türkiye bu açıklamaya kilitlenmişti. Terör örgütü PKK'nın kanlı saldırısının ardından Başbakan'ın ağzından dökülecek kelimeler sabırsızlıkla bekleniyordu. Ancak Erdoğan, 24 şehit haberinin ardından yaptığı açıklama ile herkesi ters köşeye yatırdı.

24 şehidin ardından devletin zirvesinden ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den gelmişti. Türkiye Gül'ü ilk kez bu kadar sert gördü. Gül 'intikam yemini' ederek herkesi şaşırtmayı başardı.

 GÜL'DEN İNTİKAM YEMİNİ
Hakkari'den gelen acı haberin ardından devlet kanadından ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. 'İntikam' sözcüğünü ağzından düşürmeyen Gül, 'Bu saldırıya misliyle yanıt vereceğiz' dedi ve ekledi... Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Gül'ün açıklamasının ardından gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Türkiye televizyon ekranlarına kilitlendi ve 24 şehit sonrası Erdoğan'ın ne açıklama yapacağına odaklandı. Sert çıkışlarıyla bilinen Erdoğan, bu kez bekleneni vermedi. Gül'ün terör saldırısına verdiği sert tepkinin ardından Başbakan'ın sakin duruşu dikkatlerden kaçmadı.

Resmi şehit sayısını açıklayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, öncelikle şehit ailelerine başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

Ardından Türkiye'nin terörle yılmadan mücadele edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Her kim ki teröre gizli ya da açık destek veriyorsa, her kim ki terörü besliyorsa, kim ki teröre müsahama gösteriyor ve terörün kanlı yüzünü örtmek gibi bir gaflatin içinde bulunuyorlarsa, Türkiye Cumhuriyetinin nefesi her birinin ensesinde olacaktır" dedi.

BARIŞ ONLARIN AĞZINA YAKIŞMIYOR

Erdoğan, saldırının ardından 'Savaşı durdurun' çağrısı yapan BDP'ye sert sözlerle çıkıştı;

"Yapılan olayları kınarken PKK'yı ve diğer isim değiştirmek suretiyle ortalarda dolaşanları terör örgütü olarak ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu bir katkısı olamaz. Onların ağzına barış ifadesi de yakışmıyor. Barış yaşanır, barış konuşulmaz. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlük sergilemek durumundayız"

24 ŞEHİT 18 YARALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'ta düzenlenen mini terör zirvesinin ardından şunları dile getirdi;

"Şuan itibari ile 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik 18 askerimiz de yaralı durumda. Bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takip dahil olmak üzere geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Bu acının akabinde şahsım olarak bugün planlanmış olan Kazakistan ziyaretimi iptal ettim.

Detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Genelkurmay Başkanımızı ve Kuvvet komutanlarımız bölgede bulunuyorlar. Orada değerlendirmelere devam ederken bu arada kendileriyle de haberleşmemizi sürdürüyoruz. Bugün burada şu hususu paylaşmak istiyorum.

VATAN DA BAYRAK DA BİZİM İÇİN NAMUSTUR

Türkiye düşmanları şunu çok iyi bilmek durumundalar. Türkiye, Sarıkamış, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'mız başta olmak üzere şehitlerimizin aziz ruhları üzerinde inşa edilmiş bir ülkedir. Bu topraklar bu şekilde aziz vatan olmuştur. Bayrağımız rengini şehitlerimizin al kanından almıştır. Vatan da bayrak da bizim için namustur. İçeriden ya da dışarıdan hiç bir saldırıya boyun eymeyeceğimizi, hiç bir şekilde geri adım atmayacağımızı dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi gerekir.

BİR MİLİM DAHİ GERİ ÇEKİLMEYECEĞİZ

Bu ülkenin birliğine bütünlüğüne kastedenler, karşısında her zaman için bu milleti bulacaktır. Bugüne kadar bir milim dahi geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN NEFESİ ENSELERİNDE OLACAK

Her kim ki teröre gizli ya da açık destek veriyorsa, her kim ki terörü besliyorsa, kim ki teröre müsahama gösteriyor ve terörün kanlı yüzünü örtmek gibi bir gaflatin içinde bulunuyorlarsa, Türkiye Cumhuriyetinin nefesi her birinin ensesinde olacaktır.

Terör örgütü nereden besleniyorsa hepsinden mutlaka bunun hesabı sorulacaktır. Teröre karşı uluslararası mücadelede her zaman etkin bir rol oynayan Türkiye bu terör saldırı karşısında mutlak bir dayanışma beklemektedir.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROVOKASYONDAN BAŞKA BİR HEDEFİ YOKTUR

Terör örgütü bu son saldırılarla toplumu tahrik etmekten başka bir hedefi olmadığını açıkça ortaya koymuştur. Anne karnındaki bebeği katledecek kadar gözü dönen, sokakta 4 yaşındaki yavruyu katleden, cami imamlarınıi ter döken işçileri, sivilleri öldüren, mühendis kaçıran, öğretmen kaçıran, kendi mensuplarına bile şiddet uygulayan ve infaz eden örgütün provokasyondan başka bir hedefi yoktur.

ÖFKENİZE HAKİM OLUN!

Aziz milletime sesleniyorum, bu acı olay karşısında kim ki öfkesine hakim olamazsa bilin ki terör örgütü o zaman hedefine ulaşır. Biz millet olarak metanetimizi bozmayacağız. Demokrasinin, insan hak ve hürriyetlerinin terörün panzehiri olduğunu tecrübe ettik.

MUHALEFETE ÇAĞRI

Hatırlatmak durumundayım ki, terörle mücadele uzun soluklu bir süreçtir. Yılmadan, yorulmadan, taviz vermeden bu uzun soluklu süreci sonuna kadar bitireceğiz. Ama iki de bir muhalefetin kalkıp da 'suçlu hükümettir' demesi milletimizi tahrikten başka bir şey değildir. Bunlar terör örgütüne güç verir ve milletimize de üzüntü verir. Muhalefeti de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

BDP'YE SERT TEPKİ

Yapılan olayları kınarken PKK'yı ve diğer isim değiştirmek suretiyle ortalarda dolaşanları terör örgütü olarak ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu bir katkısı olamaz. Onların ağzına barış ifadesi de yakışmıyor. Barış yaşanır, barış konuşulmaz. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlük sergilemek durumundayız.

İNTERNET ANDICI YALANINI YARGI AÇIKLADI

Hakkımda çıkarılan internet andıcı yalanını, buyurun yargı açıkladı. O söyledikleri imza tamamen bölücü terör örgütüyle mücadeleye yönelik bir metnin altına konulmuş imzadır. Ama bunu bile çok farklı bir şekilde yorumlamaya kalkıştılar. Kim? Terör örgütüyle kol kola dolaşanlar.

MEDYAYA DUYARLU OLUN ÇAĞRISI

Medyayı yine duyarlı olmaya davet ediyorum. bugün suçlamak, eleştirmek yerine dayanışma içinde olmak zorundayız. Türkiye'nin büyümesini hiç kimse engeleyemeyecektir. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. TSK'ya, şehit yakınlarına bir kez daha başınız sağolsun diyorum.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASI