BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.383,57
HABER /  GÜNCEL

Çukurca ve Yüksekova'da büyük baskın: 24 ölü, 18 yaralı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yüksekova ve Çukurca ilçelerini hedef alan PKK saldırılarında ölen asker sayısını 24, yaralı sayısını da 18 olarak açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerini hedef alan PKK saldırılarında ölen asker sayısını 24, yaralı sayısını da 18 olarak açıkladı.

Şu sırada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Hiçbir saldırıya boyun eğip geri adım atmayacağız" dedi. Erdoğan, PKK'nın "birilerinin maşası olduğunu" belirterek, "teröre destek verenlerden hesap sorulacağını" söyledi.

Daha önceki saatlerdeyse Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Çukurca ve Yüksekova saldırılarıyla ilgili ilk açıklamasında, "Bize bu acıyı çektirenler bunu misliyle çekecektir. Silahla devlete savaş açarak bir yere varılamayacağına anlayacaklardır. Bunlara yataklık edenler de muhakkak ki derslerini çıkarmaları gerekir. Neticelere katlanmaları gerekir." dedi.

"Teröre karşı asla taviz vermeden sonuna kadar mücadele etmek de bizim kararımızdır." diyen Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasını, "Tüm dünya bilmeli ki Türkiye bu terör karşısında hiçbir şekilde sarsılmayacaktır ve sonuna kadar da bu işi bitirmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır." sözleriyle sürdürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari bölgesindeki çatışmalar üzerine bugünkü Kazakistan seyahatini iptal etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, bugün Sırbistan'a yapmayı planladığı çalışma ziyaretini iptal etti.

Ankara'da da sabah saatlerinden itibaren üst düzey hükümet yetkilileri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında bir özel toplantı yaptı.

Çatışma ve sonrası

Çatışmanın saat 01.00 sıralarında PKK militanlarının Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tutmasıyla başladığı belirtildi.

Çukurca'da ağır silahların kullanıldığı çatışmanın 30 dakikayı aşkın süreyle aralıksız devam ettiği öğrenildi. Silah sesleri halk arasında büyük kaygı yarattı.

Yüksekova ve Çukurca'yı hedef alan çatışmaların sabah 5'e kadar sürdüğü bildirildi. Çukurca bölgesinde aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, iki saldırının eş zamanlı gerçekleştiğini söyledi.

Saldırının polis ve askeri noktalara aynı anda yapıldığını belirten Vali Türker, güvenlik güçlerinin de aynı anda karşılık verdiğini bildirdi.

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu Irak sınırı yakınında yer alıyor. PKK Militanlarının saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı haber veriliyor.

Çukurca ve Yüksekova saldırıları ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye gitti.

Bölgede kapsamlı operasyonlar başlatıldığına dair haberler alınıyor. Reuters haber ajansı Türk birliklerinin PKK militanlarının takibi için Irak sınırından 3-4 kilometre içeri girdiğini duyurdu.

AFP Ajansı, saldırı ardından Türk askerlerinin sınırın iki ayrı noktasından takip amacıyla Irak topraklarına geçtiğini aktardı.

Ayrıca Diyarbakır'dan da savaş uçaklarının kalktığı ve sınırı ötesi operasyonun havadan da desteklendiği bildiriliyor.

Bazı kaynaklar saldırının 200 kişilik bir PKK'lı grup tarafından gerçekleştirildiğini bildirdiler.