BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kentler artık resimlerle anlatılacak

TOKİ'nin kadın bürokratlarından Strateji Geliştirme Daire Başkanı Suat Orgun kentleri, mekanları ve o mekanlardaki insanların bakışlarını resimleriyle anlatacak

Abone ol

Orgun, ''Yaşamın İçindeki Şifrelerin Renkleri'' temalı beşinci kişisel sergisini 21-31 Ekim tarihlerinde, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuayelerinde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Suat Orgun, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin, resimlerinin olgunlaşmasında büyük bir arşiv fırsatı sunduğunu belirtti. TOKİ'de 17 yıllık çalışma yaşamı olan Orgun, TOKİ'nin, kentlere dönük uygulamalarında eski ve yeniyi bir arada yorumladığına işaret etti.

5. KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇIYOR

1987'den bu yana 4 kişisel resim sergisi açan, 2 kez de karma resim sergisinde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunan Orgun, 31 eserden oluşan yeni sergisinde yaşamın şifrelerini ele aldı. Karma malzeme ve karma teknikle kanvas üzerine resimlerini oluşturan Orgun, eserlerinde tek bir malzemeye bağlı kalmadan yağlı boya ağırlıklı, akrilik, üç boyutlu boyalar, doku veren boyalar ve farklı birçok malzemeyi kullandı.

İstanbul ağırlıklı resimlerinde sanatçı, yaşamdaki bazı güçleri ve dengeleri ifade etmek için kullanılan simgelerden yararlanarak, görülen birçok detayın yeniden yorumlanması için ipuçları sunuyor ve mekanları, insanların o mekanlara bakışını anlatıyor.

İlk kişisel sergisi 'Ankara Mavi Ev''i 1987 yılında açan Suat Orgun, 1987-1988 yılları arasında karma resim sergisinde eserlerini sergiledi. Orgun, ''Resmedilen Kareler'' başlığında 2005 yılında açtığı ikinci kişisel sergisini ise ''Kentler, yaşamları, renkleri ve anlık görüntüleri'' teması üzerine kurdu. Sanatçı üçüncü kişisel sergisini 2008'de açtı. Bu sergide ise ''Kentlerin Dansı: İstanbul'' teması üzerine çalışmalarını tanıttı. Orgun, 2010'da da sanatseverlerin karşısına yeni sergisiyle çıktı.

Orgun'un, ''Yaşamın İçindeki Şifrelerin Renkleri'' sergisi 21 Ekim'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuayelerinde saat 17.30'da yapılacak açılışla sanatseverlerle buluşacak.