BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Allah en kısa sürede helak etsin

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova İlçesi'nde 26 şehit verdiğimiz hain saldırıya devletin zirvesi ve siyasiler de tepki verdi.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova İlçesi'nde 26 şehit verdiğimiz hain saldırıya devletin zirvesi ve siyasiler de tepki verdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 'terörle mücadeleye yılmadan devam edeceğiz' mesajı verirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Artık bu acılar bitsin' diye isyan etti.

İşte saldırı ile ilgili ilk tepkiler;

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Bu olaylar ne kadar yürek yakarsa yaksın girdiğimiz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Acılarımız ne kadar büyük olursa olsun bağrımıza taş basacağız. Gelişen şartlar çalışmalarımız ne kadar zorlaştırırsa zorlaştırırsın hukuk ve demokrasi sınırları içinde kalarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Bir taraftan bu olayları telin ettiğimizi ifade edeceğiz. Diğer yandan da yeni anayasayı toplumumuza kazandırmak gayretinin içinde olacağız.

EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır.

ARINÇ: ALLAH EN KISA SÜREDE HELAK ETSİN

Devlet Bakanı Bülent Arınç: Bunu yapanlar ortaya çıkarılacak, kaynakları kurutulacak, hangi merkezden başlatıldığı takip edilecek. Bu acıları yaratanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇOK AZITTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Milletimizin başı sağolsun, maalesef terör örgütü çok azıttı. Şehit ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin

SİYASET BUNU ÇÖZMEK İÇİN VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Yüreğimiz yanıyor. Bu acıların artık bitmesi gerekiyor. Siyaset bunu çözmek için var. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allahtan Rahmet, ailelerine büyük sabır diliyorum.. Biliyorum ne desek onların acısını hafifletemeyiz..Ama dualarımız onlarla.

BDP'li Ayla Akat Ata: Büyük üzüntü duyuyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz

BIÇAK GIRTLAĞA DAYANDI

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Şandır 26 askerin şehit olduğu Hakkari'deki terörist saldırılardan hükümeti sorumlu tuttu ve 'Bıçak kemiğe değil gırtlağa dayandı' dedi.

ARTIK YETER DİYORUZ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmış, her birimizi derinden sarsmıştır. Acıların kelimelerle ifade edilemediği anları yaşıyoruz. Bu savaşa da, ölümlere de 'artık yeter' diyoruz. Bu ölümlere ve yaşanan bu acılara karşı devlet ve hükümetlerin 25 yıldır tekrarlayıp durdukları çözüm üretmeyen ve savaşta ısrar eden açıklamalara da 'artık yeter' diyoruz. Yaptığımız çağrılara bugüne kadar olumlu bir yanıt gelmedi. Bugün yaşanan bu acılı tablo bir kez daha göstermektedir ki Türkiye'nin ekmek, su, hava kadar en acil ihtiyacı barıştır ve Türkiye'nin barıştan başka hiçbir seçeneği de yoktur.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak: ''Bu alçak ve hain saldırıları gerçekleştirenler Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyor olamazlar. Bunlar insanlıktan nasibi olmayan eli kanlı katillerdir. Ülkemizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen kiralık taşeronlardır. Bu alçak saldırıları gerçekleştirenleri bütün nefretimle lanetliyorum.''

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Destici terörü besleyen ne kadar damar varsa bunların kesilip atılması gerektiğini belirterek, kesin kararlı, tavizsiz, mutlak caydırıcı tavır alma vakti olduğunu ifade etti. Terör örgütünü ve ve siyasi uzantılarını ''nefretle kınayan'' Destici, şehitlere rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da şifalar diledi.