BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

Bitlis şehit polislerini böyle uğurladı

Bitlis'te şehit düşen 5 polis memeru memleketlerine gönderildi

Abone ol

Bitlis'te şehit düşen 5 polis memuru düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları içinde memleketlerine uğurlandı

Havanın yağışlı olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğüne ait halı sahada gerçekleştirilen törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Şehit yakınlarının katıldığı törende duygulu anlar yaşanırken, 1 ay sonra düğün yapacak olan Ağrı nüfusuna kayıtlı Volkan Sabaz'ın nişanlısı Berna Soylu uzun süre tabuta sarılarak ağladı. Bitlis'ten aldıkları amca ve 5 kardeşi, Güroymak İlçesi'ne götürürken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 5 polis memuru için düzenlenen tören saat 10:00'da başladı.

Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, teröristlerin amaçlarının toplumun içerisine ayrılık tohumları ekmek olduğunu söyledi. Kılıçlar, "Terör örgütü yandaşları ve mensupları milletimizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklardır. Şanlı bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanmış aziz vatanımızın geleceğine engel olamayacaktır. Düğünlere saldıran, çocuk genç, yaşlı demeden katleden eli kanlı bölücü örgütüne karşı cevabımızı her zaman, en kısa sürede, söz de değil, hak ettikleri şekilde vereceğiz. Bundan sonra da bu kararlılığımız devam edecektir. Kahramanca görev yapan aziz şehitlerimiz, sizler terör örgütüne karşı verdiğimiz her türlü mücadelede bizleri yalnız bırakmadınız. Bizlere bıraktığınız emanetlerinize sahip çıkacağız. Tertemiz kanlarınız ile suladığınız bu aziz vatan topraklarında rahat uyuyun. Aziz şehitlerimize ve aynı zamanda Hakkari Çukurca'daki askerlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Kılıçlar'ın konuşmasının ardından Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dua okundu. Duanın ardından şehitler gözyaşları arasında memleketlerine uğurlanmak üzere ambulanslara konuldu. Cenaze törenine yaklaşık bin kişi katıldı