BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu haber Erdoğanı çıldırtacak!

DTP, Diyarbakır'da Erdoğan hükümetine resmen savaş açtı. Baydemir bu kez öyle bir adım attı ki Erdoğan köpürecek!

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın varoş mahallelerde yapı malzemesi dağıtarak, kaçak yapılaşmayı teşvik ettiğini öne sürdü.

Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Sosyal Yardım' adı altında önceki gün vatandaşlara verdiği inşaat malzemeleri ve çimento torbalarına Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Gecekondulaşmaya yol açıyor' gerekçesiyle el konuldu. Malzemeler traktörlerle belediye tesislerine taşındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Valilik bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Sosyal Yardım' adı altında Yenişehir İlçesi Aziziye, Gürdoğan, Benusen ve Şehitlik semtlerinde bin 200 aileye kum, çimento ve lavabo ile tuvalet taşı dağıttı. Valilik tarafından dün gece, ihtiyaç sahiplerine dağıtılan malzemelere, belediye zabıta ekiplerince el konuldu.

Kentteki yoksulluğun gecekondulaşmayı ürettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, "Seçim öncesi hükümet tarafından, başlatılan çalışmalar kentteki kaçak yapılaşmayı tetiklemiştir. Diyarbakır Valiliği talimatıyla bu malzemeler özellikle gecekondu ve kaçak yapılaşma olan Aziziye, Gürdoğan, Şehitlik, Benusen gibi mahallelerde dağıtılıyor. Yıkılması, güvenli ve düzenli bir yapıya dönüştürülmesi gereken alanlar, bu yardımlarla kaçak yapılaşma kronikleşecek bir vakaya dönüştürülüyor. Bu da bu kentte kurumlar arası eşgüdüm olmadığının temel bir göstergesidir" dedi.

Valiliğin projesiz, mühendislik hizmeti görmeden, bölgede olası doğal afetlerde risk oluşturacak bir yapı üretimine teşvik ettiğini öne süren Çağdaş, "Bölgemiz birinci derecede deprem bölgesinde. Dolayısıyla projeli ve yoksul insanlara bedava konut üretecek politikalar üretmek lazım. Bu kaçak yapıların olası bir doğal afette zarar görmesi demek, belediyelerin bu durumdan sorumlu tutulması demektir" diye konuştu.

Diyarbakır Valiliği yetkilileri konuyla ilişkin yarın bir basın açıklaması yapılacağını açıkladı.