BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Kutsal gecede hamile kalınır mı?

Nihat Hatipoğlu öyle sorular soruluyor ki. Gelinin ayakkabısının altına isim yazmak kısmet açar mı? Borçlunun cenaze namazı kılınır mı?

Abone ol

İNTERNETHABER/ Star TV'de ekrana çıkan İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na öyle sorular geliyor ki... İşte bu sabahki programından not aldıklarımız...

SORU: Ölüler ziyarete gelenleri duyuyorlar mı?
CEVAP: "Duyarlar... Haberdar olur onlarla irtibata geçerler. Hatta konuşurlar kendi dillerince ama biz duymayız... Özellikle her söyleneni duyarlar... Ama cevap veremezler, söz söyleyemezler. Hz. Muhammed "Onlar sizden daha az duyuyor değiller. Ama onlar cevap veremezler" diyor...

SORU: Hocanın definde okuduğu telkini ölüler duyar mı?
CEVAP:
"Evet ölü bunu duyar... İmam o anda ona son iyiliği yapıyor ve vermesi gereken yanıtları hatırlatıyor. İyi bir insansa duyar..."

SORU: Mübarek gecelerde hamile kalınca çocuk sakat mı doğar?
CEVAP:
Mübarek gecelerde eşlerin birbirleri ile yakınlaşmalarına engel yok. O yüzden böyle bir şey de yok.

ÇOCUK SAKAT OLACAK DİYE KÜRTAJ YAPTIRMAK CAİZ MİDİR? Haberin devamında...

[PAGE]

  

SORU: Çocuğumun sakat doğacağını bile bile kürtaj yapmadım. Bu doğru bir karar mı?
CEVAP: Evet en doğrusunu yapmışsınız. Sağlıklı olarak doğması için dua ediniz... Çocuk sağlıklı olmayacak diye çocuğa müdahaleyi yanlış görürüz. Engelli olacaksa engelli olsun. Bu da bir imtihandır. Engellinin yaşama hakkı yok mu?

SORU: Büyü daha çok kimleri etkiler?:
CEVAP: Zafiyeti olan, güçsüz olan insanları, ibadet noktasında eksik olanları, ibadete karşı teveccühü olmayanları daha fazla etkileyebilir. Bir fatiha bile okumuyorsa manevi etkilere karşı insanın direnci daha zayıf olur...

Çocuklar büyüdün çok nazara daha açıktırlar. Büyü ve sihir çocukları etkilemez. Çünkü çocuklara büyü ve sihir yapılmıyor. Bu nedenle çocuklar nazardan daha fazla etkilenir.

Büyü ve sihirden kadınlar lohusalık dönemleri ve adet dönemlerinde büyü ve sihire daha açıktırlar...

SORU: Ahirette Arapça mı yoksa Türkçe mi hesap vereceğiz?
CEVAP: "Onun dilini Allah bilir. O dille olan bir sorgulama değildir. İnsanın içine doğan bir sorgulamadır."

SORU: Lens gusül abdestine engel midir?
CEVAP: Engel değildir, çünkü lens gözün üstüne konuluyor ve içerde kalıyor. Gerek gusülde gerek abdestte gözün içini yıkama şartı yok.

BORÇLUNUN CENAZE NAMAZI KILIR MI? PARA İLE DUA GÜNAH MIDIR? Haberin devamında...

[PAGE]

  
SORU: Borçluların cenaze namazı kılınabilir mi?
CEVAP: Borçuluların cenaze namazı kılınmaz dersek memlekette kimsenin cenaze namazı kılınmaz. Ama Hazreti Muhammed bir cenaze önüne geliyor. Bu kişinin borcu var mı diye soruyor... Var diyorlar... Borcu ödeyecek gücü var mı diye soruyorlar... Yok diyorlar. Hz. Muhammed bunun üzerine cenaze namazını kılmıyor, "borcunu ödeyin" diyor. Hz. Muhammed şansın kul borcu ile gitmesini istemiyor. Borcu ödendikten sonra cenazesini kılıyor.

SORU: Kehanet günah mıdır, cezası var mıdır?
CEVAP:
Büyük İslam alimlerinin de geleceğe dair öngörüleri var. Bunu kehanetle bir saymak doğru değildir. Onlar içlerine doğan ilhamları böyle seslendirmişler. Kehanet gelecekte şu olacak şeklindeki bir cümle yalandır. Kahinlere gitmek de günahtır.

SORU: Para karşılığı dua etmek günah mıdır?
CEVAP: Para karşılığı dua olmaz. Kalpten gelmelidir. Parayla edilen dua okumaktan başka bir şey olmaz. Parayla tutulan kadından olan yas nasıl olursa bu da öyle olur... Eskiden parayla yasçılar tutarlarmış. Parayla dua olmaz... Ama ben evime gelen hocaya bir zarf içinde emek verdikleri, mesai harcadıkları için bir para veririm.

SORU: Gelin ayakkabısının altına isim yazmak kısmeti açar mı?
CEVAP:
Kısmeti açmaz çiğner... Gelin ayakkabısı ya da herhangi bir ayakkabının altına isim yazmak doğru değildir. Mesela bir firma düşünün adı "rahman"... O yazı ayakkabının altındayken bu ayakkabı giyilir mi? Bence giyilmez. Ben yüce isimler ticari firmaların adı olmamalı...