BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

Bu astsubayların vay haline!

Kayseri'de çok ilginç şeyler oluyor. Asker, 3 astsubayı gözaltına aldı. Bu astsubaylara ne olduğu sorusu ise tam bir muamma!

Abone ol

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde görev yapan 3 astsubayın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak astsubayların avukatları, görüşmelerine izin verilen müvekkillerinin ''disiplin hapsinde tutulduklarını'', neyle suçlandıklarını halen öğrenemediklerini söyledi.

Avukat Mustafa Dokumacı, Kayseri Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında, müvekkili Astsubay Ali Balta ile 1 saat görüştüğünü, müvekkilinin kendisine, halen neyle suçlandığını bilmediğini söylediğini kaydetti.

''Hukukta bir suç varsa, müeyyidesinin de olduğunu'' belirten Dokumacı, şunları söyledi:

''Ali Balta'nın ifadelerinin tamamı bize verilmedi. Kendisine neler sorulduğunu öğrenemedik. Müvekkilim gözaltına alındıktan 10 gün sonra ilk kez onunla dün 1 saat görüşebildim. Müvekkilimin babası Mesut Balta da oğluyla 20 dakika görüştü. Ali Balta'nın psikolojik açıdan tükenmiş bir halde olduğunu gördük. Sivil kişiler tarafından sorgulandığını, uykudan uyandırılarak ifadesinin alındığını, verdiği ifadeleri hatırlamadığını bize beyan etti. Bunları yazılı olarak bize verdi. Yazılısında başka şeyler de belirtti, ben bunu mahkemede kullanacağım.''

Dokumacı, ''Bu ülkede en azılı canilere bile tanınan, hür ve serbest iradeyle, vücut ve ruh ve bütünlüğünü muhafaza, psikolojik ve fiziksel baskıdan uzak ifade alınması hususu, müvekkilime karşı hiç dikkate alınmamıştır'' dedi.

Baba Mesut Balta da oğlunu bir yatağın üstünde bağdaş kurmuş şekilde gördüğünü ifade ederek, ''Oğlum beni gördüğünde hiç tepki vermedi. Yanına yaklaşıp, kucakladığımda da tepkisizdi. 21 gün disiplin cezası verildiğini, neyle suçlandığını bilmediğini söyledi. Oğlumun çok garip tavırları vardı. Hareketlerini kontrol edemiyordu. Görüşme bittiğinde 'oğlum ben gidiyorum' dediğimde, elimi öpme refleksini bile gösteremedi. Bir baba olarak adeta yıkıldım'' diye konuştu.

-ASTSUBAY GÜLEÇ İLE DAĞ'IN MÜVEKKİLLERİNİN AÇIKLAMALARI-

Avukat Musa Öncel ise müvekkili Astsubay Çavuş Orhan Güleç hakkında bir suçlama varsa, kendine savunma hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

Savunma hakkının, disiplin suçu verilerek engellenmek istediğini öne süren Öncel, şöyle konuştu:

''Müvekkilimle dün akşam saatlerinde görüştüm. Kendisine, (Size iki seçenek sunuyoruz. 20 yıl hapis yatarsınız veya iyi bir hayat sürersiniz. Kabul edin, biz sizin için çabalıyoruz. Bizim dediğimizi söyleyin ve kurtulun) şeklinde baskı yapılmıştır. İfadeye zorlayan şahıslar, sivil giyimli şahıslardır. Müvekkilimin işkence ve dayatmayla ifadesi alınmaya çalışılmaktadır. Bu hukuksuzluğa son verilmesi için ilgilileri göreve çağırıyoruz'' dedi.

Avukat Vedat Örnek de müvekkili Astsubay İsmail Dağ'ın gözaltı süresinin 11 Martta sona erdiğini, bu süreden sonra sorgulama yapılamayacağını kaydetti.

Görüştüğü müvekkilinin mektup yazarak kendisine bilgi verdiğini belirten Örnek, şöyle konuştu:

''Mektupta müvekkilim, 'Beni boş bir odaya götürdüler. İki şık sunuldu. İstediklerimizi söylersen senin devam eden disiplin cezanı yarın bitiririz. Yoksa, seni hapse attırır, Ankara'ya götürürüz. Tanımadığım kişileri tanımam için baskı yapılıyor. Tarafıma bir şeyler içirilmesinden korkuyorum. Beni her gün ziyaret etmenizi istiyorum' yazıyor. Niye bu mektubu yazma ihtiyacı hissettiğini kendisine sorduğumda, müvekkilim, 'Başıma ne geleceğini bilmiyorum. Önceden size bilgi vermiş olayım' dedi. Müvekkilimin, kendisine yöneltilen bazı sorulara, 'Ali Balta'nın hangi siyasi parti görüşüne sahip olduğunu bilmiyorum', 'Biz hiç oy kullanmadık' şeklinde cevap verdiğini de öğrendim.''