BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Sapık baba mahkemede utandı

Tüm dünya onun sapıklıklarını konuşmuştu. Mahkeme tarihi geldiğinde ise yüzünü gösteremeyecek kadar utandı.

Abone ol

Yaptıklarıyla dünyanın kanını dondurmuştu. Şimdi insan içine çıkamıyor. Avusturya'da kızı Elisabeth'i evinin bodrumuna kilitleyerek 24 yıl boyunca tecavüz eden ve kızından 7 çocuk sahibi olan Josef Fritzl'in (74) yargılanmasına başlandı.

Avusturya'da kızı Elisabeth'i evinin bodrumuna kilitleyerek 24 yıl boyunca tecavüz eden ve kızından 7 çocuk sahibi olan Josef Fritzl'in (74) yargılanmasına başlandı.

Dava, 10 yaşındayken Viyana'da Wolfgang Priklopil tarafından kaçırılan, 8 yıl ses geçirmez hale getirilmiş bir hücrede Priklopil'in tutsağı olan, 2006'da kaçmayı başaran Natascha Kampusch'u hatırlattı. Ancak "Fritzller" sadece Avusturya'da değil.

Dünya genelindeki benzer olaylar şöyle:

İNGİLTERE: İngiliz mahkemesi Kasım 2008'de, iki kızına 25 yıl boyunca tecavüz eden ve 19 kez hamile bırakan babayı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. 1981'de çocuklar 10 ve 8 yaşındayken başlayan tecavüzler nedeniyle büyük kız 7, küçük kız ise 12 kez hamile kaldı. Olay Haziran 2008'e dek açığa çıkmadı.

FRANSA: Avusturya'daki skandalın patlak vermesinin ardından Fransız Lydia G. de benzer bir olayın kurbanı olduğunu açıkladı. Evlatlık olan Lydia, 1971'den 1999'da üvey babasının ölümüne dek işkence gördüğünü ve üvey annesinin gözleri önünde defalarca tecavüze uğradığını anlattı. Bu sırada 6 kez hamile kaldığını belirten Fransız kadın, Elisabeth Fritzl'i "iyi anladığını ve onunla arkadaş olmayı istediğini" ifade etti. Lydia G'nin üvey annesi 4 yıl tecilli hapis cezasına ve 6 bin avro maddi ve manevi tazminata mahkum edildi.

POLONYA: 6 yıl boyunca tutsak ettiği kızına tecavüz eden ve bu ilişkiden 2 çocuk sahibi olan 45 yaşındaki baba Eylül 2008'de tutuklandı. 21 yaşındaki genç kız, babasının kendisini, bebeklerini evlat edinilmesi için sosyal hizmetler görevlilerine vermeye zorladığını anlattı.

ABD: 1992-2007'de üvey kardeşine tecavüz eden ve ondan 7 çocuk sahibi olan kişinin yargılanmasına Indiana'da devam ediliyor. 46 yaşındaki halkla ilişkiler görevlisi, annesinin ölümünün ardından 1980'li yıllarda üvey kardeşinin velayetini aldı. Halen 14 yaşında olan kurban, üvey ağabeyinin eşi tarafından dövüldü. Çift boşandıktan sonra ise defalarca üvey ağabeyinin tecavüzüne uğradı. Bunun sonucu dünyaya gelen 7 bebekten 2'si evlatlık verildi.