BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.497,18
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çiçek millite saygı istedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Millet iradesine saygı duymayan demokrat da olamaz, insan da olamaz'' dedi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Millet iradesine saygı duymayan demokrat da olamaz, insan da olamaz'' dedi.

Cemil Çiçek, partisinin Muğla'nın Marmaris ilçesindeki seçim bürosunu ziyaret ederek, burada vatandaşlara seslendi.

Yerel seçimlerin bir zihniyet değişiminin başlangıcı olması gerektiğini belirten Çiçek, şunları kaydetti:

''AK Parti olarak biz bu ilçeleri hiç yönetmedik. Buralarda bir defa da AK Parti belediyeciliğinin denenmesi lazım. Seçilmiş insanlar arasında ayrım yapmamız, kendimizi inkar etmemiz anlamına gelir. Bizi de seçen vatandaş, başkalarını da seçen vatandaş. Vatandaşın iradesini küçümseyen, vatandaşı horlayan, aşağılayan, o iradeye karşı terbiyesizlik yapan terbiyesizlerden hiç olmadık. Biz gelir fikrimizi, düşüncemizi söyleriz, 30 Mart sabahı insanlar kimi seçerse biz o iradeye saygı duyarız. Çünkü millet iradesine saygı duymayan demokrat da olamaz, insan da olamaz.''

Yaklaşık 6.5 yıldır hükümette etkili ve yetkili bir noktada görev yaptığını hatırlatan Çiçek, ''6.5 senedir bu Marmaris'in hiç mi derdi yoktu? Çünkü bugüne kadar ne dert getirildi ne de yapılana iki satır teşekkür edildi. Bu anlayışla bu belde, bu ülke nasıl çağ atlayacak?'' dedi.

''SEÇİM ZAMANLARI İLLÜZYON, SİHİRBAZLIK ZAMANLARI DEĞİLDİR''

Marmaris'in ardından Datça ilçesini ziyaret eden Çiçek, burada da kendisini bekleyen partililere seslendi.

Yerel seçimler öncesi partilerin ve adayların yaptıkları gerçekleştirilmesi olanaksız vaatlere dikkati çeken Çiçek, şöyle konuştu:

''Seçim dönemlerinde yapılan vaatlere bakın, kimisi 'onbinlerce işsizi işe alacağım' der, kimisi gökkubbeyi, kimisi cennetten parsel vadeder. Onlar vaadede dursun, siz de akıl terazinizde ve vicdanınızda bunun bir muhasebesini yapın. Buraya gelmeden önce bazı yerlerde siyasi partilerimizin ve adaylarımızın vaatlerini gördüm. Sizi temin ederim, o beldenin tamamını satsanız o vaatlerin 2'sini bile yapma şansı yok. Seçim zamanları illüzyon, sihirbazlık zamanları değildir. Akılla, mantıkla, lafın doğrusunun söyleneceği, işin de doğrusunun yapılacağı zamanlardır. 40'tan fazla seçim yapan ülkemiz bu tecrübeyi edinmiştir. Milletimiz konuşanlardan ileridedir.''

Çiçek'in, Datça'daki seçim bürosu ziyaretinin ardından Muğla programı sona erdi.