BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu fotoğraf Erdoğan'ı kızdırdı

Beşşar Esad ile görüşen CHP heyeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine neden oldu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin anamuhalefet partisi, 3 tane milletvekilini acaba bu diktatörle bu zalimle görüşmeye niçin gönderiyor?" diye sordu?

Erdoğan ve Surinam Cumhurbaşkanı Yardımcısı Robert Ameerali ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ı suçladı

Suriye resmi haber ajansı SANA CHP heyetini kabul eden Esad'ın görüşlerini aktardı.

Esed'in  ''Türk halkının Suriye'nin istikrarına destek veren tavrı ile Erdoğan Hükümeti'nin teröre destek veren ve bölgeyi istikrarsızlaştıran tavrı arasında bir ayrım yapılması gerektiğini vurguladığı'' bildirildi.

''CHP'den bir heyetin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşmesi sırasında sarf ettiği sözler ile BM'ye Türkiye'yi şikayeti konusundaki'' değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Sayın Esed demeyeceğim artık. Çünkü o geride kaldı. Esed, Türk Hükümeti'nden tabii ki şikayet edecek. Fakat sizin bir şey dikkatinizi çekmesi lazım arkadaşlar. Bu ülkenin anamuhalefet partisi, 3 tane milletvekilini acaba bu diktatörle bu zalimle görüşmeye niçin gönderiyor? Oradan hangi neticeyi acaba elde ediyorlar? Ülkemize, yeri geldiği zaman saldırıda bulunan bir rejim var ve 70 bini aşkın ki bir rivayete göre 100 bini bulan insan öldürülmüş ve Türk Hükümeti'ni BM'ye şikayet edecekmiş. 250 bin insanı topraklarımızda barındırdığımız için mi şikayet edecek?

BM MÜRACAT KAPISI DEĞİL

Bir, orada adeta soykırım katliamı gerçekleştiriyor bu insan. Bir devlet terörü estiriyor. Bunun için mi bizi BM'ye şikayet edecek? BM, herhalde böyle bir zalimin, böyle bir diktatörün müracaat kapısı değildir. Çünkü BM'nin asli görevi, kuruluşundan bu yana dünya barışına hizmet etmektir. Dünyada iç savaşlara veya savaşlara yandaş olmak değil. O bildiğini hangi yoldan yapacaksa yapsın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Onun için de namazımızdan şüphemiz yok. Bu yolda emin adımlarla gidiyoruz. Açık kapı politikasıyla da Suriye'nin bu zulmünden, rejimin bu zulmünden kaçanlara kapımız açık ve onları ülkemizde misafir etmeye devam edeceğiz. Her tür, altını çiziyorum lojistik desteği, gıdaydı, ilaçtı, giyimdi vesaire bunları da vermeye devam edeceğiz.''

a.20130307223004.jpg