BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Bu anketi Başbakan bile görmedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, henüz Başbakan'ın bile görmediği anketi açıkladı. Bakın AK Parti'nin oy oranı kaç?

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk’teki “Tecrübe Konuşuyor” programına katılarak Cengiz Çandar ve Hasan Cemal’in sorularını yanıtladı.

Arınç özetle şunları söyledi:

PSİKOLOJİK HAREKAT: (AK Parti hakkında kapatma davası bekliyor musunuz? sorusu üzerine): Niçin sadece AK Parti için bu konuşuluyor? Bu siyasi bir yığınaktır. Bu bir psikolojik harekattır. Yani Sayın Başbuğ’un TSK için söylediği asimetrik bir harekat sözü var ya bu AK Parti’ye karşı, AK Parti’yi güçsüzleştirmek, yıpratmak, her an kapatılabilecek, her an hakkında dava açılabilecek bir parti olduğunu zihinlere nakşetmek açısından Türkiye’yi hiç düşünmeden sadece Neron’un Roma’yı yakmasında olduğu gibi ’AK Parti gitsin de kapatılsın da hakkında dava açılsın da ne olursa olsun’ diye düşünmeden bir psikolojik harekat yürütülüyor. AK Parti hakkında kapatma davasını açmaması lazım. Çünkü AK Parti hakkında aleyhte hiçbir delil yok. Bir partinin iktidarı hakkında Türkiye’de bütün mekanizmalar çalışıyorken, denetim mekanizmalarıyla, kamuoyuyla, siyasi partilerin eleştirmesiyle, yasama organının müdahaleleri her şey yapılıyorken bunları yeterli görmeyerek ’dava açayım da kapatma kararı bile çıkmasa en azından bu partiyi yıpratmış olurum’ anlamına gelebilecek bir hareket yapılırsa yargısal bir darbe de olur, onun ötesinde başka şey de olur.

REFERANDUM: Öyle bir paket yapmalıyız ki bu paketin bir maddesinde farklı düşünse bile siyasi partiler diğer maddelerine destek olabilmeyi de düşünebilsinler. Hem onların desteğine ihtiyacımız var, hem de referanduma sunduğumuz zaman toplumun o kesimleri kendilerini orada görebildikleri için referandumda ’evet’ oyu kullanabilsinler. İyi çalışmayla, iyi ambalajla, iyi paketle Meclis’in ve halkın önüne çıkmak mecburiyetindeyiz.

Başbakan’ın görmediği anketi açıkladı: AK Parti % 39

Cumartesi günü kendisine sunulan ve henüz Başbakan’ın dahi bilgisine sunulmamış anket sonuçlarına göre AK Parti’nin oyunun yüzde 39 olduğunu belirten Arınç, Özal ve Ecevit örneklerini anımsatarak, “referandum rüzgarıyla seçime gitme” gafletine düşmeyeceklerini vurguladı. Arınç, “Ben olsam seçime giderdim” sözünü muhalefetin blöfünü görme amaçlı kullandığını ifade etti.