BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sokak çoçukları için yeni umut

Mersin'de Sosyal Hizmetler ve Çoçuk Esirgeme Kurumu, sokak çoçukları için yeni çalışma başlatılacak.

Abone ol

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özcan Kars, Mersin'de 2006 yılında sokak çocuklarına yönelik uygulamaya konulan modelin başarıya ulaştığını belirterek, bu modelin Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

'Sokakta Çalıştırılan Çocuklara Yönelik İl Eylem Planlarının Değerlendirilmesi Ve Kuruluşlardaki Yönetim Modellerinin Güçlendirilmesi Çalıştayı', Mersin Taksim Oteli'nde başladı. İllerdeki yeni hizmet modeli kapsamında yürütülen İl Eylem Planı çalışmalarının değerlendirileceği toplantının açılışında konuşan SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kars, Mersin'deki hizmet modelinin diğer illere de örnek olmasını hedeflediklerini belirtti.

Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısının ciddi oranda azalmasının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Kars, diğer illerde de aynı başarıyı yakalamak için 2 gün sürecek olan Mersin Çalıştayı'nda, Mersin'deki hizmet modelinin değerlendirileceğini, varsa eksikleri gözden geçirileceğini vurguladı.

Mersin Vali Yardımcısı Kadir Oktan da, sokakta çalışan çocukların sokağın riskinden alınarak mesleki eğitime yönlendirilmesi projesine destek verdiklerini belirterek, "Bu çocuklardan ailesi ekonomik yoksulluk içinde olanların ailelerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yardımlar yapıyoruz. Atölyelerde mesleki eğitime tabi tutuyoruz. Amacımız, sokakta çalışan bu çocukların mesleki eğitim almalarını sağlayıp, gelecekte sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak" diye konuştu. dedi.

SHÇEK Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen ise, Mersin'de 5 yıldır uygulanan proje ile sokakta çalıştırılan çocuk sorununun büyük oranda çözüldüğünü kaydetti.