BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Berberoğlu varsa Çölaşan yok!

Hürriyet'in Enis Berberoğlu, kendi döneminde Emin Çölaşan'ın yazmasının sözkonusu olmadığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde Haftanın Konuğu başlıklı toplantıların ilk konuğu Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu oldu. 'Basın' başlıklı oturumda konuşan Enis Berberoğlu, genel yayın yönetmeni sıfatıyla yaptığı ilk resmi ziyareretlerden birini gerçekleştirdiğini kaydetti. Kendisinden bahsetmenin aynı zamanda Hürriyet'ten bahsetmek olacağını belirten Berberoğlu, 30 yıla aşkın bir süredir bu gazetede çalıştığına işaret ederek, "Ben Hürriyet'in hemen hemen her kademesinde bulundum. Benim hayat hikayem bir bakıma Hürriyet'in hikayesidir" dedi.

BANKACI OLAMAYINCA GAZETECİ OLDU

12 Eylül öncesi Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci temsilcisi olduğu için 1980 darbesi sonrasında gözaltına alınan Enis Berberoğlu, bankacı olmak istediğini ancak yaptığı başvurularda siyasi geçmişi nedeniyle olumsuz sonuç aldığını belirterek "Başka bir şey olamayınca gazeteci olmak zorunda kaldım" diye konuştu.

HÜRRİYET'TEN SONRA EVİME DÖNERİM

Genel yayın yönetmenliğinin kendisi için 'son durak' olduğunu söyleyen Berberoğlu, bu görevden sonra bir başka arayışa girmeyeceğini ifade ederek herhangi bir beklentisi olmadığını söyledi. Berberoğlu, "Bundan sonra herhalde bir arayışa girmem evime dönerim" dedi.

ÇÖLAŞAN'IN ÜSLUBU BANA TERS

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu öğrencilerden gelen "Emin Çölaşan tekrar Hürriyet'te yazar mı?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: "Benim dönemimde böyle bir şey sözkonusu değil. Kahvede konuşur gibi yazma üslubunu benimsemiyorum. Eskiden kendisine 'Emin Abi' derdim şimdi ise 'Emin Bey' diyorum" diye konuştu. Berberoğlu ayrıca Çölaşan'ın Hürriyet'ten ayrılmasını 'zorunlu ayrılık' olarak nitelendirdi.

MANŞET ATAN KÖŞE YAZISI YAZAMAZ

Köşe yazısı yazma konusuna soğuk baktığını söyleyen Enis Berberoğlu, "Gazetede manşet atıyorsanız belli ki tarafsınız demektir. Dolayısıyla bu pozisyonda köşe yazıları kaleme almayı doğru bulmuyorum" dedi. Bir öğrencinin Ertuğrul Özkök dönemine göndermede bulunarak "Enkaz mı devraldınız?" sorusuna karşılık Berberoğlu, "Keşke enkaz devralsaydım. Bilakis ben Türkiye'nin ve hatta dünyanın en iyi gazetelerinden biri olan Hürriyet'i devraldım.Bu yüzden işim zor. Ancak ben de farklı bir gazete yaparak, Enis Berberoğlu Hürriyet'ini meydana getirmeye çalışacağım" diye konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ HÜRRİYET'TE YAZABİLİR Mİ?

Bir başka öğrencinin "Başörtülü bir bayanın gazetede yazıp yazamayacağı" sorusu üzerine Berberoğlu şu yanıtı verdi: "Elbette yazar ama benim kurallarıma uyması lazım. Gerekirse adliye girmeli, baldır-bacak da görmelidir. Bunları yapabilecekse elbette yazabilir. Ama bir türbanlı yazar bunları yapabilir mi bilemiyorum"