BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Umutları suya düştü

Adıyaman'da okullarda 3,5 ay 'hademe' olarak çalıştırılacak olan 300 kişilik istihdam için 5 bin 502 kişi başvurdu

Abone ol

Adıyaman'da işsizliğin ulaştığı boyut yapılan kura çekimiyle ortaya çıktı. Sadece 3,5 ay çalışmak isteyen 5 bin 502 kişinin ezici çoğunluğunun umutları suya düştü. İşkur'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 adet proje kapsamında 108 merkezde, 239 kuruma toplam 300 temizlik elemanı alımı yapıldı.

Geçici olarak istihdam edilecek olan 300 kişi için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda Vali Ramazan Sodan tarafından butona basılarak kura çekimi gerçekleştirildi. Noter huzurunda çekilen kuralarda en fazla müracaat Adıyaman merkezdeki okullara oldu. Merkezde alınacak 104 kişi için 3 bin 498 kişi başvuruda bulundu. Müracaatta bulunan kişiler arasında çocuklarıyla gelen bayanlar ve yaşları ilerlemiş çok sayıda kişinin varlığı dikkat çekti.

İl, ilçe, belde ve köy merkezlerindeki okullara alınacak olan personeller için objektif bir şekilde kura çekiminin gerçekleştirildiğini belirten Vali Ramazan Sodan, ikinci paketin ise Temmuz ayı içersinde açıklanacağını kaydetti.

Valinin butona basarak ilk kuraları belirlemesinin ardından salonda bulunan çok sayıda kişi hayal kırıklığına uğradı. İsimleri kurada çıkmayan kişilerden bazıları yapılan kuraya tepki göstererek, torpil olduğunu iddia ettiler. Bazı kişiler ise, noter huzurunda kura ile belirlendiğini ve herhangi bir usulsüzlük yapılmasının mümkün olmadığını söylediler.

Kura çekiminin ardından isimleri çıkmayan ve duruma tepki gösteren kişiler salonu boşalttı.