BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bozbey'e Altepe'den destek yok

Bozbey'in Minareliçavuş'taki 135 dönümlük sanayi arsasını Bursaspor'a devredelim" önerisine Altepe olumsuz yanıt verdi.

Abone ol

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, Minareliçavuş'ta 135 dönümlük bir arsayı sanayi imarıyla sembolik bir bedelle Bursaspor'a devredilmesi teklifine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe destek vermedi.

Başkan Recep Altepe, bu konuyla ilgili büyükşehir belediyesinin tek başına tasarruf etme imkanı olmadığını belirterek, "Biz o arsa konusunda 4 senedir çalışıyoruz. Ancak böyle bir tasarruf edemeyiz. Oranın bir kısmını Oyak Renault Spor Kulubü'ne vereceğiz" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Minareliçavuş'ta Bursaspor Kulubü ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait ortak arazinin sanayi alanına dönüştürülmesi teklifinin mümkün olmayacağı açıklandı.

ÖNÜMÜZE ENGELLER ÇIKARILIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şunları söyledi:

"Vakıfköy tesislerini, Özlüce'yi biz yaptık. Katlı otoparklar, benzin istasyonu kazandırıyoruz. Bu arsa eskiden beri önümüze geldi. 7,5 milyon lira yardım toplanırken, tartışıldı. Bunlarla ilgili bir çok engel var. Yeni stadyuma başlıyoruz. İhaleye biz çıkıyoruz. Stadyum yapılırken oradaki tesisleri kullanan kulüplerin boşaltılması lazım. Önümüze engeller çıkıyor. Bursaspor Merinos Stadı'nı bize devrediyor ancak alamadık. Sorunlar çıktı. Minareliçavuş'taki yerin bir kısmına Oyak Renault Spor Kulübü'nü taşıyacağız. Buranın amatör spora kullandırılması gerekiyor. Orada başka pürüzler var. Bu alan günlerdir üzerinde çalıştığımız spor tesisi."

BÜYÜK SIKINTILARA GÖĞÜS GERİYORUZ

Başkan Altepe, milli emlakın bu tür devirlere karşı çıktığını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Özlüce tesisleri Büyükşehir mülkiyetinde. Müfettişler zimmet çıkarıyor. Eleştiriler çıkıyor. Büyük sıkıntılara göğüs geriyoruz. Problemler çözülmüş değil. Daha Özlüce Tesisleriyle ilgili problem hallolmadı. Paraya çevirelim dediğinizde milli emlak el koyuyor.

ONARIM YAPARKEN SATIŞA ÇIKARILDI

4 senedir bu işin üzerinde gece gündüz çalışıyoruz. Örneğin Karacaali tesislerinin onarımına başladık. İzni aldık. Bakan onayına gitti. Biz onarım yaparken bakanlık satışa çıkardı.

10 yıldır terk edilmiş bir yerdi, bölge halkı şikayetçiydi. El koyduk inşaata başladık. Ama satış kararı çıkınca ihaleye girdik. 2 yıl içinde ödeme şartıyla satın aldık, bizim mülkiyetimiz oldu. Birilerine bunları verelim, para kazansın deyince işler karışıyor."

HER ŞEY BİZDEN BEKELENİYOR

Büyükşehirin bu konuda tek başına tasarruf edemeyeceğini anlatan Başkan Altepe, terminaldeki benzin istasyonunu Bursaspor'a vermek için çalıştıklarını anlatarak, "Birilerinin faal olması gerekiyor. Bizim önümüze teklifler gelmesi lazım. Herşey bizden bekleniyor. Attığımız bir çok adımda herkes engel çıkarıyor. Merinos stadını kulüplere kullandıramıyoruz. Bursaspor'a nasıl kaynak aktaracağımız konusunda, "tırım tırım" çalışıyoruz"şeklinde konuştu.