BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

Hileli boşanma mahkemeye taşınıyor

Eşinden boşandı babasının maaşını almaya başladı ancak eşiyle aynı evi paylaşınca olanlar oldu. İşte yaşananlar;

Abone ol

Zonguldak'ta, ölen babasının emekli maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı olarak boşanıp birlikte yaşamaya devam eden kadın, maaşı kesilince mahkemeye itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti, dava Anayasa Mahkemesi'ne taşınıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü, maaş alabilmek için anlaşmalı boşanıp devleti zarara uğratar çiftleri takibe aldı ve kanun gereği maaşları kesildi.

Maaşı kesilen kadınlardan biri Zonguldak 1'inci İş Mahkemesi'ne işlemin Anayasa'ya aykırı olduğu ve kurum memurlarının tuttuğu tutanakların keyfi olduğunu iddiasıyla dilekçe verdi. Mahkeme itirazı haklı buldu.

Maaşın kesilmesine dayanak gösterilen yasadaki 56'ncı maddenin, Anayasa'nın eşitlik, temel hak ve hürriyetle, özel hayatın gizliliği gibi ilgili maddelerine aykırı olduğuna kanaat getirerek, iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasına karar verdi.

SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci ise maddeninin iptal edilmesinin yanlış olacağını savundu, "Dava, bu işi yapan insanları cesaretlendirir" dedi.