BIST 10.161
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.466,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelli çocukların sertifika heyecanı

İBB tarafından düzenlenen ve 300 engelli çocuğun eğitim aldığı yaz kampı, eğlenceli bir törenle son buldu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından düzenlenen ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden 300 engelli çocuğun katıldığı yaz okulu eğitimleri sona erdi. Sertifikalarını alan engelli çocukların sergilediği oyunlar, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

İSÖM'ün, "Bu Yaz Birlikte Gülelim" sloganıyla faaliyet gösterdiği yaz okulu eğitimlerini, Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla sona erdi. Yaz okullarında Temmuz ayından bu yana eğitim alan 08-13 yaş grubundaki bedensel, işitsel, görme, ortopedik, süreğen ve hafif mental engeli bulunan 300 engelli çocuk, programda katılımcılara halk oyunları, modern dans, katibi şarkısı, koro, Hacivat - Karagöz gibi gösteriler sahnelendi. Programda ayrıca, yaz okulu süresince düzenlenen organizasyonlar kısa film olarak davetlilere gösterildi.

Yaz okulunu başarıyla tamamlayan çocuklar, yaz okulu başarı sertifikalarını İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç ve İSÖM yöneticilerinin ellerinden aldı.

20 noktada eğitim

İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan 20 eğitim merkezinde organize edilen "Bu Yaz Birlikte Gülelim" programı kapsamında, engelli çocuklar için İstanbul Topaç Şenliği, Dolpinarium (Yunus Gösteri), Panaroma1453, Miniatürk, piknik, Rahmi Koç Müzesi, ağaç dikme etkinliği, İBB Trafik Parkı gezisi gibi etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, program kapsamında ayrıca Türkçe, matematik, İngilizce, origami, model uçak, el becerisi, satranç, bilgisayar, halk oyunları, tiyatro gibi alanlarda da eğitim aldı.