BIST 10.479
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.475,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadir Topbaş'a ABD'den ziyaret

ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kinler, İBB Başkanı Kadir Topbaş'la bir araya geldi.

Abone ol

ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kinler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Göreve yeni başlayan Başkonsolos Kinler'in kendisine bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, "Sayın başkonsolosa ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendileriyle daha önceki başkonsoloslar gibi yakın işbirliği içinde olacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin müttefiki olan ABD ile ilişkilerimiz zaten iyi durumda. Biz de bu görüşmede ortak çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı konuştuk" dedi.

"İstanbul ilk görev yerimdi"

Daha önce İstanbul'da diplomat olarak çalıştığını ifade eden Kinler de, Türkçe yaptığı konuşmasında, "Daha önce görev yaptığım İstanbul'a döndüğüm için çok sevinçliyim. 30 yıldan bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı'nda diplomat olarak çalışıyorum. Yurtdışına diplomat olarak ilk tayinim İstanbul'a olmuştu. Şimdi İstanbul'a ABD Başkonsolosu olarak dönmek büyük bir şeref. Görevime Pazartesi günü başladım. İlk hafta Sayın Başkan Topbaş ile görüşebilmek için çok büyük şeref. İnşallah bundan sonra çok sık görüşeceğiz ve işbirliğimiz artarak devam edecek" diye konuştu.