BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boykotu deldiler ayakkabıları kaptılar

BDP'nin desteklediği ana dilde eğitim için 'bir haftalık eğitim boykotu' kararının Bingöl'de etkili olmadığı bildirildi.

Abone ol

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Bingöl'deki bütün öğrenciler okula giderek ders başı yaptı.

2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından Mirzan Mahallesi'nde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir törenle öğrenciler ders başı yaptı. BDP taraftarlarının yoğun olduğu ve Bingöl'ün en ücra mahallesi konumunda olan Mirzan Mahallesi'nde bulunan okulda eğitimlerini sürdüren öğrenciler aileleriyle birlikte okul bahçesinde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. Okula başlamak için kıyafetlerini giyerek törene katılan öğrencilere Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ayakkabı, çorap ve kırtasiye setinden oluşan yardım paketleri verildi. Anaokulu öğrencilerine hediye paketlerini Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu verirken, diğer
öğrencilerin paketleri ise polis memurları ve öğretmenleri tarafından sınıflarında verildi.

Eğitim-öğretim yılının başladığı ilk gün Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yardıma sevindiklerini belirten öğrenciler, okullarını ve arkadaşlarını çok özlediklerini söyledi. 195 mevcudu bulunan okulda eğitim gören öğrencilerin büyük bir kısmının katıldığı törende her öğrenci için paket halinde hazırlanan ve içinde ayakkabı, çorap ile kırtasiye seti bulunan hediyeleri dağıtıldı.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yardımı düzenleyen emniyet teşkilatına teşekkür etti. Vali Balkanlıoğlu, "Sevgili çocuklar arkadaşlarınıza yeniden kavuştunuz ve bunun mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bir çoğunuz arkadaşlarınıza kavuştuğunuz için sevinçlisiniz. Bu töreni düzenleyerek siz değerli öğrencilere hediyeler veren başta emniyet teşkilatı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ise eğitimli ve sağlıklı aynı zamanda milli, dini ve ahlaki değerlere sahip nesillerin olduğu yerde huzur güven ve adaletin en yüksek seviyede olduğunu belirterek, imkanları nispetinde bu tür yardımları sürdüreceklerini belirtti.

"BİNGÖL'DE HİÇ BİR ÇOCUĞUMUZ BOYKOTA KATILMAMIŞTIR"

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da, BDP tarafından yapılan boykot çağrısının tutmadığını söyledi. Hansu, "Şuana kadar aldığımız bilgilerde ilimizde bir tek çocuğumuzun bile boykota katılmadığı tespit edilmiştir. Bizim normal öğretimimiz devam etmektedir. Öğrencilerimiz sabah erkenden kendi okullarına gelmiş ve eğitim öğretim başlamıştır. Bu konuda en ufak bir sıkıntı yoktur" ifadelerini kullandı.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Semanur Gilli, ilk günde okula geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "İlk günde okulumuza geldik ve çok mutluyuz. Bu gün polis amcalarımız da bizleri yalnız bırakmadı. Okulda arkadaşlarımızla birlikte olduk, 3 aylık özlemimiz bitti. Arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Törene Bingöl Emniyet Müdür Yardımcıları Şahin Kaplan, Hasan Özdemir, şube müdürleri, polis memurları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.