BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tunceli eğitim boykotunu takmadı

Tunceli'de öğrenciler, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı için dersbaşı yaptı, boykot çağrısına uyulmadı.

Abone ol

Kürt Dili ve Eğitim Hareketi'nin okulları 5 gün süreyle boykot çağrısına ve BDP Tunceli İl Örgütü'nün boykotu destekliyoruz çağrısına Tunceli'de, veliler uymadı.

Öğrenciler bugün yapılan törenlerle dersbaşı yaptılar. İlköğretimde okula yeni başlayan öğrenciler ana babalarının ellerini tutarak heyecanla okullarına gittiler. Tunceli Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nda da aynı heyecan yaşanırken, öğrenciler yılın ilk günü ve dersleri için, okul bahçesinde sınıflar halinde sıra oldular. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ve öğrenci andı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu. Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencilere karanfiller verildi. Öğretmenleri Meltem Aşkın tarafından sınıflarına alınan 1- A öğrencileri pasta ve üflediği mumlarla sınıflarının doğuşunu kutladılar. Bu arada, cep telefonlarıyla öğrencilerinin ilk günlerini çeken velilerin heyecanlarının yüzlerinden okunduğu görüldü.

Çocukları bu yıl birinci sınıfa başlayan Gülten Kotan ve Gülsüm Albayrak heyecandan neredeyse ağlayacaklarını söylerken, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi'nin okulları 5 gün süreyle boykot çağrısını doğru bulmadıklarını, çocuklarının geleceği açısından sakıncalı bulduklarını ifade etiller.