BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaymakamlıkta 'veliyi darp ettiler' iddiası

Engelli kızı sınıfı 2. katta diye okula gidemeyince derdini anlatmak için yetkililerin yanına gitti ama...

Abone ol

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bu yıl 6. sınıfa geçen 13 yaşındaki yürüme engelli Misperi Sema Güzel, yeni sınıfının ikinci katta olması nedeniyle okulun ilk gününde derse giremedi.

Marmaris'in en eski okulu olan Atatürk İlköğretim Okuluna devam eden Misperi Sema Güzel, okulun fiziki durumu engelli bir öğrenci için uygun olmadığı için, eğitim-öğretim yılının ilk gününde arkadaşlarıyla birlikte olamadı.

Üç tekerlekli akülü bisikletiyle okula gelen engelli öğrenci, 6. sınıfların bulunduğu ikinci kata çıkamazken, zemin kattaki başka bir sınıfta zaman geçirdi.

Ödeme geldi dediler

Okul çıkışında kızı ve eşiyle birlikte gazetecilere yaşadıkları sorunu anlatan Mahmut Güzel, şöyle dedi:

''Kızım bu sene 6. sınıfa geçti. Okullar kapandığında Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vermiştim. Kızımın ve diğer engelli öğrencilerin eğitimine devam edebilmesi için okula asansör yapılması gerekiğini belirttim. Ayrıca, bir rampa ve yangın merdiveni yapılması gerektiğini anlattım. Milli Eğitim Müdürlüğüne her gidişimde 'yazışma yaptık, biz de bekliyoruz' dediler. En son bir ay önce 'ödenek çıktı, asansör yapılacak' dediğinde rahatlamıştık. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde geldiğimizde asansörün olmadığını gördük ve kızım ikinci kattaki sınıfına gidemedi.''

Şikayette bulundu


Bunun üzerine Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmaris Kaymakamlığına gittiğini ifade eden Güzel, bu iki yerde de kendisinin darp edilerek hakarete uğradığını iddia etti.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, koruma görevlileri, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile yardımcısından şikayetçi olan Güzel, diğer engelli öğrenci velilerinin de benzer sorunlar yaşamaması için konunun sonuna kadar takipçisi olacağını dile getirdi.

Misperi, okulun girişindeki oldukça dik yapıldığı gözlenen rampadan bile tek başına inip çıkamazken, öğrencinin okul içerisindeki yaşadığı sıkıntıyı görüntülemek isteyen gazeteciler içeri alınmadı.

İddialar doğru değil

Velinin iddialarının doğru olmadığını savunan Kaymakam Polat, ''Söz konusu kişi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve daha sonrada Kaymakamlığa gelerek ortalığı dağıttı. Kendisi hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı ve savcılığa şikayette bulunduk. Velinin söyledikleri kesinlikle doğru değil'' dedi.

Marmaris'teki engelli öğrencilerin benzer sorunlarını çözmek için bir proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benzer bir sıkıntı geçen yıl Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulunda yaşanmıştı. Oraya asansör sistemi yaptırmak için geçiğimiz günlerde keşif yaptık ve yaklaşık 200 bin TL gerekli olduğunu belirledik. Şimdi bir tek öğrenci için 200 bin TL kaynak bulup Atatürk İlköğretim Okuluna taktırmamız zor. Bunun için bir okula asansör taktırıp, ilçemizdeki engelli öğrencileri oraya yönlendirmeyi planlıyoruz. Ayrıca öğrencilerin bu okula ulaşımı konusunda da gerekli çalışmaları yapmayı düşünüyoruz.''

Polat, Misperi Sema Güzel'in eğitiminin sekteye uğramaması için de okul yetkilileri ile görüşerek sorunun çözümünü arayacağını kaydetti.