BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simit, hamburgerlere meydan okudu

Fatih Belediyesi'nce düzenlenen 'Sultanahmet Simit Festivali' mis kokular içinde sona erdi.

Abone ol

Osmanlıdan günümüze gelen simit, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen kendi festivalinde yeniden tanıtıldı. 16 Eylül'de başlayan ve dün sona eren festivali 200 bin kişi ziyaret etti.

İstanbul simidini tüm yönleriyle tanıtmak ve kültürel bir ürün olduğunu vurgulamak amacıyla düzenlenen "Sultanahmet Simit Festivali" halkımızla geleneksel simidi buluşturdu. 16 Eylül 2010'da başlayan ve 4 gün süren festivali 200 bin kişi ziyaret etti.

İstanbul'da ilk kez düzenlenen Simit Festivali'nde simit üreticileri ve satıcıları birbirinden lezzetli ürünlerini katılımcılara sunma olanağı buldu. Festival kapsamında kurulan Simit Müzesi'nde simidin tarihi interaktif panolarla anlatıldı. Atölye çalışmalarında çocuklara simidin nasıl yapıldığı öğretildi.

Eğlenceler unutulmadı

Festival alanında her gün tahtabacaklar, jonglörler, "İstanbul Hanımefendileriyle Beyefendileri" ve sihirbazlar yer aldı. Karagöz ile Hacivat'ın Simit Maceraları ve Ateş Gösterileri izlendi. Dolapdere Big Gang, Ahırkapı Roman Orkestrası, Güzin ve Baha ile Nostalji, Romanistlatino, Grup Göçmen's, Fatih Belediyesi Mehter Takımı ve Seyrüsefa Fasıl Heyeti'nin konserleri de Sultanahmet'teki amfi tiyatroyu tıklım tıklım doldurdu.

Fotoğraf maratonu

Festival boyunca gelen ziyaretçiler, simit yapımı ve özellikleri hakkında İngilizce-Türkçe hazırlanmış broşürlerden faydalandılar.
Festival kapsamında "fotoğraf maratonu" adlı bir fotoğraf yarışması da yapıldı. Düzenlenen yarışmada birinciye 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 500 TL, Simit Sarayı Özel Ödülü'nü kazanan kişiye de 500 TL tutarındaki ödülleri Simit Sarayı yöneticileri tarafından verildi.