BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan’da eğitim dönemi başladı

Ardahan’da 2010-2011 eğitim- öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Abone ol

Ardahan Valiliği önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü'nün çelenk sunumu ile başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra törenin devem edeceği Kaptan Paşa Mahallesindeki 23 Şubat İlköğretim Okulu bahçesinde geçildi.

Törene Ardahan Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, çok sayıda yetkili, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, “Eğitim ve Öğretim sadece okulda cereyan eden bir olgu değildir. Bu etkinlik Ailede başlayan, toplumda süren ve okuldaki, sınıftaki etkinliklerle devam eden bir süreçtir” dedi.

Görgülü konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi iyi bir insan yapan tek aracın eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeple eğitimde seviyeyi, kaliteyi arttırmaya mecburuz. Eğitimde kaliteyi sağlamanın tek yolu da öğretmenlik mesleğidir. Öğretmene gerekli yatırım yapılmadan, eğitimde sağlıklı adım ileri atılamaz. Çok kutsal olan bu görevi en iyi şekilde gerçekleştirme niyeti, isteği ve heyecanından dolayı şimdiden değerli öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Eğitim hizmetlerine maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen velilerimizin, bu dönemde de destek ve katkı sunmalarını bekliyoruz.”

Ardahan Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe de eğitimin beşikten mezara kadar sürdüğünü belirterek, “Öncelikle vazifelerini hakkıyla yerine getirecek olan öğretmenlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Ancak eğitimi temelden düşünürsek, kadının eğitimi, ananın eğitimi de çok önemlidir. Yani eğitime beşikten mezara kadar bakmamız lazım. Bu anlamda özellikle kız çocuklarımızın eğitimi için siz değerli öğretmenlerimizden ve velilerimizden azami gayretin gösterilmesini rica ediyorum. Bizlerin sayın valimizin başkanlığında size desteğimiz tam olacaktır. Bu nedenle eğitim camiası olarak hedeflerimizi yüksek tutalım. Azim ve gayretle her şeyi başarmak mümkündür” şeklinde konuştu.

Tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve gösterilerle son buldu.