BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornovalılardan Kenter'e anlamlı ödül

Bornova Belediyesi usta tiyatrocu Yıldız Kenter'i ismini tiyatro salonuna vererek ödüllendirdi.

Abone ol

İzmir'in Bornova ilçesindeki tiyatro salonuna Yıldız Kenter'in ismi verildi.

Altındağ Rekreasyon Alanı içindeki salona Kenter'in isminin verilmesi nedeniyle düzenlenen törene tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter de katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, tiyatro sahnesine Yıldız Kenter'in adının verilmesi kararını mecliste oy birliğiyle aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Altındağ'ın Yıldız Kenter'e çok ihtiyacı var. Buradaki çocuklar Yıldız Kenter'in adıyla büyüyecek. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, 9 yaşından 18 yaşına kadar gençlere verdiği tiyatro kurslarıyla burada kültür düzeyi artacak ve bu salondan belki de geleceğin Yıldız Kenterleri yetişecek. Bizim gönlümüzden geçen bu tiyatro sahnesinin Yıldız Hanım'a yaraşır faaliyet göstermesi. Ben Yıldız Kenter'i daha çok uzun yıllar sahnede görmeyi diliyorum.''

YILDIZ KENTER
Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter de yaptığı konuşmada, kendisinin Türkiye'nin her yerine ait gördüğünü, ancak İzmir'de bir ev aldığını ve canı sıkıldığı zaman İzmir'e geldiğini söyledi.

Bornova Belediyesi tarafından açılan 3 tiyatro sahnesinin açılmasının çok sevindirici olduğunu ifade eden Kenter, ''Şimdi en büyük dileğim bu insanların bu üç tiyatro sahnesinde tek bir koltuk boş bırakmadan bütün tiyatro oyunlarında salonu hınca hınç doldurmalarıdır. Tiyatro başladığım günden bugüne benim hayatım oldu. Ben o yüzden bu kadar çok yaşadım galiba. Hala ne zaman gideceğimi merak ediyorlar. Ama tiyatro bana kucağını açtığı sürece benim hiçbir yere gitmeye niyetim yok'' diye konuştu.

Törende Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kursiyerleri tarafından Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ''Otogargara'' isimli oyundan bir bölüm sergilendi.