BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da atık pil getirene ödül

Ordu Valiliği'nce kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi, geçen yıl başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası'na bu yıl da devam edileceğini bildirdi.

Abone ol

Ordu Valiliği'nce kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi(ÇESİAT)tarafından doğanın ekolojik dengesinin korunmasına yönelik geçen yıl başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası'na bu yıl da devam edilecek.

Her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan atık pil toplama kampanyası bu yıl, 20 Mart-20 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ordu merkez ve ilçelerinde bulunan tüm okullarda gerçekleştirilecek. Ayrıca kampanya sürecinde ÇESİAT tarafından il merkezi ve ilçelerde pilin zararları hakkında seminer faaliyetleri yürütülecek. Kampanyanın amacına ulaşması için tüm Ordu halkının kampanyaya destek vermesini isteyen Vali Orhan Düzgün, vatandaşların evlerinde bulunan atık pilleri suya, toprağa ve çöpe atmayarak, okullarda, marketlerde, eczanelerde bulunan atık pil kutularına atmalarını istedi. Vali Orhan Düzgün, ÇESİAT'ın geçen yıl başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası'nda, 1 aylık sürede 4 bin 500 kg atık pil toplayarak Türkiye rekoru kırdığını hatırlatarak, "Bir kalem pilin 800 bin litre suyu ve traktör römorku dolusu toprağı zehirlediği, başta kanser, nörolojik bozukluklar, sakat doğumlar gibi hastalıklara yol açtığı düşünüldüğünde kampanyanın ne kadar önem arz ettiği ortadadır. Onun için tüm Orduluların ÇESİAT'ın başlatacağı Atık Pil Toplama Kampanyası'na destek olmalarını istiyorum" dedi.

20 Mart-20 Mayıs 2010 tarihleri arasında yürütülecek ve dereceye girecek okulların öğretmen ve öğrencilerinin ödüllendirilmesiyle son bulacak kampanya sonucunda toplanacak atık piller, Türkiye'nin tek lisanslı atık pil toplamaya yetkili derneği Taşınabilir Pil İthalatçıları Derneği(TAP)'ne teslim edilecek. Toplanacak atık pillerin büyük bir kısmı geri dönüşümü olmadığı için İstanbul'da bulunan sızdırmaz beton kuyulara konulacak.