BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'da İsrail'e öfke yağdı

İsrail'in Gazze'ye saldırısı Konya'da Cuma namazı sonrası yapılan gösteri ile protesto edildi. Gösteride Filistin için dua edildi.

Abone ol

Kamil KÖROĞLU-KONYA

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin Gazze’de, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla Şerafettin Cami önünde Cuma namazı sonrası düzenlediği eylemde, İsrail’e tepki yağarken, Müslümanlara birlik olma çağrısında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Temsilcisi Hidayet Yılmaz, siyonist İsrail’in işgal devleti Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı Müslümansız bırakarak Yahudileştirmek için zulmünü artırdığını iddia etti. Siyonistlerin 3 yıldır Gazze’ye uyguladığı ambargoya Müslümanların dikkatini çekerek esas amacının Mescidi Aksa’yı yıkmak olduğunu ileri süren Yılmaz, “Ayrıca, çevresindeki Müslüman mahallelerini yıkıp yeni Yahudi yerleşim bölgeleri kurarak Müslümansız bir Mescidi Aksa ve Kudüs düşünmekteler. Buna Müslümanlar olarak asla izin vermeyeceğiz. Çünkü Mescidi Aksa tüm Müslümanlarındır” dedi.

‘KUDÜSE SAHİP ÇIKMALIYIZ’
Yılmaz, “Siyonist işgalci zalim Netanyahu hükümeti “ulusal tarihi miras “listesine Camilerimize ve kültürel tarihi miraslarımıza Yahudi damgası vurarak İslamın izlerini silmeyi amaçlamaktadır” diyerek, şunları söyledi:

“Bu zulümde İsrail yalnız değil, Amerika ile birliktedir. Amerika, BM ve Nato: Irakta, Afganistan’da ve dünyanın çeşitli yerlerinde binlerce Müslüman kanını akıtmaya devam ederken Filistin ve Kudüs’e çözüm için somut adım atmalarını beklemek akılsızlık olur. Çözüm Türkiye’de, Mısır’da, Suriye’de, Ürdün’de, Lübnan’da, Suud ve tüm Müslüman halkların; Kutsal topraklarımız olan Kudüs’e sahip çıkması, Mescidi Aksa için Mallarını ve canlarını feda etmeye hazır olduğunu her platformda ispat etmeleriyle mümkün olacaktır”

FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK KONVOYU
İHH olarak 18 Aralık 2009’ta Konya’dan yola çıkarak ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’yla İsrail’in acımasızca uyguladığı ambargoyu karadan delerek Gazze’ye ulaştıklarını hatırlatan Yılmaz, soykırımın bitmesi ve Gazze’lilere özgürlük ve umut vermek için 20 Nisan’da denizden Gemilerle ambargoyu delip ‘yalnız değilsiniz’ demeye gideceklerini söyleyerek, vatandaşlardan destek istedi.

‘ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANI’
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ise 95 yıl önce Çanakkale’de işlenen cinayetin bugün Müslüman ülkelerinde işlenmeye devam ettiğini ileri sürdü.  Yeryüzünde soykırımın olduğunu iddia eden Güneş, “Bundan 95 yıl önce haçlı zihniyeti Çanakkale’de birleşti ve tek suçu Müslümanım demek olan insanları canice öldürdü. Şimdi bu caniler başta Kudüs’te olmak üzere birçok Müslüman ülke de aynı caniliği devam ettirmekteler” dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.