BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorum Güreş Şampiyonasına hazırlanıyor

Türkiye Üniversitelerarası Erkekler Bayanlar Güreş Şampiyonasının ev sahipliğini Çorum yapacak.

Abone ol

Türkiye Üniversitelerarası Erkekler ve Bayanlar Güreş Şampiyonası'nın 21-25 Nisan tarihlerinde Hitit Üniversitesi'nin evsahipliğinde Çorum'da yapılacağı bildirildi.

Hitit Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Daire Başkanı Hüseyin Özden, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Yamaner ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Fen-Edebiyat Fakültesinde düzenledikleri basın toplantısında, Üniversite Sporları Federasyonu'nun 2010 yılı faaliyet programındaki Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası'nın Çorum'da yapılacağını duyurdular.

BESYO Müdürü Yamaner, 21-25 Nisan tarihlerinde Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek şampiyonaya yaklaşık 50 üniversitenin katılacağını belirterek, bu rakamın üniversitelerarası organizasyonda rekor bir katılım olduğuna dikkat çekti. Nisan ayı içerisinde Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışmalarının da Çorum'da yapılacağını hatırlatan Yamaner, üniversite olarak Çorum'un spor açısından gelişmesi için üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını kaydetti.

Güreş şampiyonasının Çorum'un tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Yamaner, şöyle konuştu:

''Yaklaşık 700 sporcunun mücadele edeceği şampiyona için Hamza Yerlikaya, Nazmi Avluca, Ahmet Ayık ve Tevfik Kış gibi efsane güreşçiler de Çorum'a gelecek. Artık Çorum'a C türü değil, A ve B türü organizeler kazandırmak istiyoruz. Bu organizelerimiz de bu doğrultuda güzel bir adım. Pamukkale Üniversitesi'nden sonra Türkiye'de en çok faaliyet düzenleyen üniversiteyiz. Yaptığımız organizasyonlarla 2009-2010 döneminde Çorum'a yaklaşık 6 milyon lira civarında bir maddi kaynak sağladık''

BESYO'ya öğrenci alımının da yeni dönemde başlayacağını bildiren Faruk Yamaner, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. BESYO'nun, Çorum'un gelişmesine büyük katkı yapacağına inandığını ifade eden Yamaner, ''Süre daralıyor. Ama ortada ne bir salon, ne bir tesis, ne de bir bina var. Yetkililerin bu konuya bir an evvel el atmalarını bekliyoruz. BESYO'nun gelişmesi Çorum sporunun gelişmesi demektir. Çünkü, sporun alt yapısını buradan oluşturacağız. Çorum'da spor branşları gelişecek. BESYO'nun açılması Çorum'un 3-5 kat daha büyümesi anlamına geliyor'' diye konuştu.



-''BİR İLKE DAHA İMZA ATMAK ÜZEREYİZ''-



Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de, Türkiye'de ilk kez 50 üniversitenin katılımıyla yapılacak olan Üniversiteler Türkiye Güreş Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını belirterek, ''Bir ilke daha imza atmak üzereyiz'' dedi.

Çorum'un artık tercih edilen iller arasında ilk sıralarda geldiğini ifade eden Eğer, ''Önceden organizasyon alabilmek için biz federasyonları arardık, şimdi ise federasyonlar bizi arıyor. Bu da geldiğimiz noktayı en güzel şekilde özetliyor'' diye konuştu.